Inschrijven op de nieuwsbrief

Trio Koenijn

Trio Koenijn - foto Joost de Haas
Trio Koenijn - foto Joost de Haas

ressorteert onder Circus Treurdier, dat in 2008 werd opgericht door Thomas Spijkerman – vanuit het idee dat talentvolle theatermakers zich moeten verenigen, zowel zakelijk als artistiek. Dat er samen gezocht moet worden naar nieuwe, interessante vormen van muziektheater. Dat die nieuwe vormen voort dienen te komen uit een autonome artistieke organisatie, vanuit de noodzaak de Treurdieriaanse stijl te blijven ontwikkelen. Trio Koenijn bestaat uit de inmiddels beroemde cultfiguur "Koenijn" (Filosoof in konijnenpak) en zijn twee muzikale kompanen Frank van Kasteren en Wilko Sterke.
 
Koenijn kunt u kennen van zijn eigen tv-serie Koenijn is een wijsneus, zijn middelgrote rol in de speelfilm Hondenhel of zijn onlangs verschenen gedichtenbundel met de titel Blanco.
 Ook wordt hij regelmatig afgebeeld op viaducten of witte muren. Al is dat laatste natuurlijk verboden. Het Koenijn zingt liederen uit de oudheid en de nabije toekomst. Het werk van obscure en minder obscure schrijvers.
 Met zijn eigen, karakteristieke (falset)stem. Begeleid op gitaar, saxofoon en piano.

(WU 2012)

Archief beschikbaar voor: Trio Koenijn

 • Winternachten 2013 – Winternacht 2 - schrijvers, muziek en film op vijf podia

  Lang leve de poëzie!

  De beste dichters van het jaar dragen vanavond hun gedichten aan ons voor. Genomineerden voor de VSB Poëzieprijs, samen met Ellen Deckwitz (C. Buddingh'-prijs 2012 voor het beste poëziedebuut) en Rodaan Al Galidi (Literatuurprijs Europese Unie), luiden de nacht in met vrolijke gedichten en gedachten. Een programma in samenwerking met Poetry International.  Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Poetry Jam

  Trio Koenijn en Najiba Abdellaoui ontmoeten elkaar in muziek en dichtkunst op het podium. Wij noch zij weten exact wat er gaat gebeuren. Alleen de kaders zijn getekend en daarbinnen is het de improvisatie die het ritme van de ontmoeting bepaalt.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Trio Koenijn

  Wilko Sterke (piano en saxofoon), Frank van Kasteren (gitaar) en filosoof Koenijn zelf zingen melancholische liederen uit de oude en gloednieuwe doos. Trio Koenijn is een onderdeel van Circus Treurdier, een jong muziektheatergezelschap dat bestaat uit afgestudeerden van de toneelscholen en theateropleidingen.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Who's Afraid of Youth

  Leerlingen van SG Johan de Witt en Lyceum Ypenburg beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Meer dan tien uur poëzieles hebben ze achter de rug. Inspiratie kwam van dichter Marjolijn van Heemstra, die hen bezocht in de klas en met hen poëzie las. Vervolgens gingen ze aan de slag met de docenten van Huis van Gedichten. Na veel schrijven en schrappen, uitbreiden en inkorten brengen de leerlingen nu zelf hun allerbeste gedichten op het festival. Ook Marjolijn van Heemstra treedt met hen op. De presentatie, muzikaal omlijst door Trio Koenijn, is in handen van Nicole Terborg. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.