Inschrijven op de nieuwsbrief

Tirsa With

Tirsa With - foto: Sanne Uitvlugt
Tirsa With - foto: Sanne Uitvlugt

(1997) is schrijver, vertaler, stemacteur en bekend als presentator van o.a. Het Klokhuis (NPO Zapp) en Jongstof (NPO Radio 1). With studeert literatuurwetenschappen aan het Amsterdam University College en is in 2020 adviseur meerjarige subsidies bij het Amsterdam Fonds voor de Kunst. Haar korte verhaal Schrammen voel je tenminste verschijnt in de verhalenbundel de Goede Immigrant (2020). Ze schrijft het korte verhaal Nia als bijdrage en reactie op de Asterisk Conversations-podcast van Simon(e) van Saarloos met Nalo Hopkinson; in 2021 verscheen haar Nederlandse vertaling van het jeugdboek Brown Girl Dreaming van Jacqueline Woodson.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Tirsa With

 • Writers Unlimited 2024

  Schaafijs en Afrodance - Zindzi Zevenbergen en Precious Alvares (10+)

  Met: Precious Alvares, Tirsa With, Zindzi Zevenbergen

  Eerst een avontuurlijk verhaal over de eerste schaafijsverkoper van Suriname en dan los gaan met een workshop Afrodance door een van de beste African street style-dansers van Nederland: Precious Alvares, winnaar van de Red Bull Dance Your Style 2022!

  In Schaafijs en Afrodance, een programma voor iedereen vanaf tien jaar, was schrijver Zindzi Zevenbergen te gast. Ze liet je even meereizen met schaafijsverkoper Franscisco. Zijn verhaal, door familieleden doorverteld in verschillende versies, was de inspiratie voor het prachtige young adult lees- & kijkboek De reis van Manie Schaafijs. Zindzi Zevenbergen schreef de tekst en Hedy Tjin maakte de kleurrijke illustraties.

  Host was Tirsa WIth, schrijver en bekend als presentator van Het Klokhuis (NPO Zapp).

  Daarna was het tijd om los te gaan met een workshop Afrodance van Precious Alvares. Want verhalen worden niet alleen doorgegeven in familielegendes en boeken, maar ook in dans! Precious liet iedereen de beste moves maken en vertelde waar African street style vandaan komt. En dan.. afkoelen met een schaafijsje!