Inschrijven op de nieuwsbrief

Tipiko Den Haag

Tipiko Den Haag met vlnr Alfonso Birginia, Julian Starink en Edmundu Birginia
Tipiko Den Haag met vlnr Alfonso Birginia, Julian Starink en Edmundu Birginia

is een netwerk van enthousiastelingen die de liefde voor traditionele muziek van Aruba, Bonaire en Curaçao delen en die op telkens nieuwe manieren voor publiek uitvoeren in combinatie met theater, verhalen en film. De groep, gevormd in 2009, wordt geleid door Julian Starink (1981), een van de oprichters en tevens bedenker en samensteller van A Free Mind, Caribbean Style! Julian, ook schrijver van korte verhalen en toneelstukken, speelt diverse snaarinstrumenten in Tipiko Den Haag. Aan dit programma werken twee Tipiko Den Haag-leden mee: zanger Edmundu Adelaida (Curaçao, 1958) wiens niet aflatende en vurige liefde voor muziek teruggaat tot zijn kinderjaren, en zanger en gitarist Alfonso Birginia (Curaçao, 1944), in de jaren zestig lid van de beatgroep The Prevenders en tegenwoordig, als het even kan, muzikant bij Trio Los Tropicales en Tipiko Den Haag.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Tipiko Den Haag

 • Winternachten 2020

  A Free Mind, Caribbean Style!

  Met: Guiselle Martha, Junadry Leocaria, Tipiko Den Haag, Vany Hooi, Walter Palm

  In Bibliotheek Ypenburg nemen we u mee op een reis door muziek, dans en poëzie uit het Caribisch gebied. Een wervelend programma, met ook stof tot overpeinzing.
  De Curaçaose dichters en denkers Walter Palm en Guiselle Martha treden op. Muziekgroep Tipiko Den Haag laat je zelf ervaren dat Caribische muziek bijzonder aanstekelijk is. En dansers zoals Junadry Leocaria nodigen je uit op de dansvloer!

  Het thema van deze editie van het Winternachten festival is A Free Mind. Programmaker Julian Starink: "Wat betekent dat eigenlijk? Hoe vrij zijn we in ons denken? Wat kunnen we leren van het Caribisch gebied?"

  In gedichten en spoken word laten Walter Palm en Guiselle Martha je een Caribisch gebied ontdekken waarin culturen elkaar - gewild en ongewild - ontmoet hebben. Je swingt mee op de ongelooflijke diversiteit aan muzieksoorten van Aruba, Bonaire en Curaçao die muziekgroep Tipiko Den Haag je laat horen. En Junadry Leocaria laat zien dat muziek niet alleen bedoeld is om naar te luisteren: de dansvloer gaat zeker open!