Inschrijven op de nieuwsbrief

Tim Buendía

Archief beschikbaar voor: Tim Buendía

 • Een eerbetoon aan Gabriel García Márquez

  Een eerbetoon aan Gabriel García Márquez

  Met: Frènk van der Linden, Jaime Garcia Márquez, Tim Buendía

  Nooit vertoonde hij zich in het openbaar in Nederland. Zelfs zijn uitgevers en vertalers hebben hem nooit in levenden lijve ontmoet. Nu krijgen fans van Gabriel García Márquez de kans dichter dan ooit bij deze grote schrijver in de buurt te komen. Frénk van der Linden gaat in de Centrale Bibliotheek in Den Haag in gesprek met Jaime García Márquez - de broer van de schrijver - en Márquez-biograaf Gerald Martin. Een avond van Writers Unlimited The Series.

  Gabriel García Márquez (1927-2014) was een van de grootste schrijvers van de 20e eeuw. Hij begon op jonge leeftijd met het schrijven van poëzie, kreeg in Colombia bekendheid als journalist en stootte als romanschrijver door tot de literaire wereldtop. Zijn bekendste werk is 'Honderd jaar eenzaamheid' dat zich afspeelt in het dorp Macondo, waarvoor zijn geboortedorp Aracataca model stond. García Márquez is de belangrijkste exponent van het magisch realisme en bepaalt nog altijd het gezicht van de Latijnsamerikaanse literatuur. Hij werd onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur.

  'Gabo' kwam uit een middenstandsgezin en was de oudste van twaalf kinderen. Hij was het grote voorbeeld voor zijn jongere broer Jaime García Márquez, die hem als geen ander kende. Ook Gerald Martin (literatuurcriticus en hoogleraar Latijnsamerikaanse literatuur) voerde talrijke persoonlijke gesprekken met de auteur. Hij schreef de belangrijkste biografie die over Gabriel García Márquez is gepubliceerd.

  Deze avond is georganiseerd door Writers Unlimited in samenwerking met de Centrale Bibliotheek Den Haag, de Ambassade van Colombia, Uitgeverij J.M. Meulenhoff en initiatiefnemer Tim Buendía. Tim Buendía (pseudoniem van de Nederlandse Tim aan 't Goor) woont sinds 2008 in Aracataca en houdt zich bezig met het culturele erfgoed van Gabriel García Márquez.

  Voertaal Engels (met Spaans-Engelse tolk)
  Boekverkoop door Paagman bookshop in de zaal.
  Centrale Bibliotheek, Spui 68, Studio B (eerste verdieping).

  Reserveren aanbevolen via de link bovenaan deze pagina.