Inschrijven op de nieuwsbrief

Tanja Jadnanansing

Tanja Jadnanansing
Tanja Jadnanansing

(Suriname, 1967) is lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, en werkte daarvoor als projectmanager bij de NOS en als presentator en programmamaker bij MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) en OHM. Ze studeerde rechten aan de Vrije Universiteit. In 2002 ontving ze de diversiteitsprijs van de Gemeente Amsterdam voor haar radioprogramma, dat de positieve kanten van de multiculturele samenleving belicht. In 2003 won ze de publieksprijs tijdens het schrijversfestival Hollandse Nieuwe.

(WIN 2013)

Archief beschikbaar voor: Tanja Jadnanansing

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Fouad Laroui

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijver Fouad Laroui zijn leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek luistert mee en gaat in kleine kring met hem in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Herman Koch

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijver Herman Koch zijn leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek luistert mee en gaat in kleine kring met hem in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: P.F. Thomése

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijver P.F. Thomése zijn leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met hem in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Kira Wuck

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de jonge dichteres Kira Wuck haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek luistert mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Marjolijn van Heemstra

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijfster en theatermaakster Marjolijn van Heemstra haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Aminatta Forna

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijfster Aminatta Forna haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Engelstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Anne Provoost

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijver Anne Provoost haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek luistert mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Theo van den Boogaard

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de striptekenaar Theo van den Boogaard  zijn leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest en luistert mee en gaat in kleine kring met hem in gesprek. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2014 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Connie Palmen

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de schrijver Conny Palmen haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek luistert mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Nederlandstalig.

 • Jhumpa Lahiri meets Tanja Jadnanansing

  Jhumpa Lahiri meets Tanja Jadnanansing

  Met: Jhumpa Lahiri, Tanja Jadnanansing

  Jhumpa Lahiri (1967) werd geboren in Londen, als dochter van Indiase immigrantenouders uit West-Bengalen. Ze groeide op in de Verenigde Staten. Migratie en ontworteldheid zijn dé thema's in al Lahiri's werk, onder meer in de internationaal succesvolle en verfilmde roman De naamgenoot (The Namesake), de schitterende verhalenbundel Vreemd land en haar nieuwe roman Twee broers. In Writers Unlimited The Series gaat ze in de Centrale Bibliotheek Den Haag in gesprek met kamerlid en journaliste Tanja Jadnanansing.

  Twee broers (The Lowland) volgt de lotgevallen van een familie die uiteenvalt ten gevolge van de politieke spanningen in het India van de jaren zestig.

  De roman staat op de shortlist van de Man Booker Prize. Lahiri ontving eerder o.a. de Pulitzer Prize en de PEN/Hemingway Award en werd in 2012 lid van de American Academy of Arts and Letters.

  Tanja Jadnanansing (Leiden, 1967) is lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Ze werd in Nederland geboren, als dochter van een Hindoestaanse Surinamer en een Arubaanse moeder. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Suriname. Ze studeerde rechten en werkte lange tijd als presentator, programmamaker en eindredacteur voor de Nederlandse televisie.

  De voertaal is Engels. Na afloop signeert Jhumpa Lahiri haar boeken bij de Paagman bookshop in de zaal.

  Centrale Bibliotheek, Studio B (eerste verdieping) Spui 68, Den Haag

 • Winternachten 2005 – WINTERNACHT 2

  Suriname en de liefde

  Schrijfster Joanna Werners voerde het publiek mee in haar roman Schaamteloze warmte, over de liefde tussen witte en zwarte vrouwen. Dichter Roland Julen uit Suriname beschreef zijn onbereikbare droom. Clark Accord, bekend geworden met zijn roman De Koningin van Paramaribo, trakteerde op de première van een fragment uit zijn langverwachte nieuwe, historische roman Tussen Apoera en Oreala. Hij brengt in dit boek op een uitdagende manier een onbekende Surinaams/Indiaanse liefdesgeschiedenis tot leven. Drie Surinaamse schrijvers in gesprek met Tanja Jadnanansing.

 • Winternachten 2005 – WINTERNACHT 2

  Met lege handen ging ik slapen. Een nieuw geluid uit de Antillen.

  'De eerste echte opvolger van Frank Martinus Arions Dubbelspel' schreef Michiel van Kempen in zijn recensie van de spannende debuutroman van Erich Zielinski uit Curaçao. De Engelenbron speelt zich af in de Caribische veelkleurigheid, uitbundigheid en warmbloedigheid van Otrabanda. Hij trad op met Walter Palm, een van de belangrijkste moderne Antilliaanse dichters. Hij schrijft gedichten in het Papiamentu, Nederlands en Engels, met een uiterste woordprecisie en beeldenrijkdom. Hij droeg o.a. voor uit zijn bundel Met lege handen ging ik slapen, met een gedicht werd ik wakker. Een gesprek onder leiding van Tanja Jadnanansing.

 • Winternachten 2004 – Claiming Artistic Freedom

  Hivos: Sint Maarten: dichter/uitgever vs kolonisator