Inschrijven op de nieuwsbrief

Syahrial & Grup

Syahrial & Grup tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg
Syahrial & Grup tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg

Syahrial (Sumatra, 1967) is op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Tegelijkertijd leerde hij ook om traditionele Sumatraanse blaasinstrumenten te maken zoals de saluang , bansi sarunai en rebab pesisir . Sinds 1998 werkt Syahrial als componist bij één van de beste moderne dansgezelschappen van Indonesië, Gumarang Sakti. Daarnaast werkt hij als freelance componist en ontwerpt hij nieuwe blaasinstrumenten die zijn muziek verrijken. Hij treedt op met een groep van vijf Sumatraanse musici.

(WIN 2003)

Archief beschikbaar voor: Syahrial & Grup

 • Winternachten 2004

  Winternachten - Preview

  Met: Adrian Nicole LeBlanc, Antjie Krog, Chirikure Chirikure, Denise Jannah, Lasana M. Sekou, Michaël Zeeman, Nelleke Noordervliet, Putu Wijaya, Robert Menasse, Syahrial & Grup, Tessa Leuwsha, Tom Gilling, Zakes Mda

  Voordat Winternachten in al zijn hevigheid losbarst geeft journalist en literatuurcriticus Michaël Zeeman zijn visie op het thema van dit jaar: toekomst@idealen.nu. Nelleke Noordervliet presenteert aansluitend een afwisselend programma met schrijvers, dichters en muziek. Buitenlandse auteurs presenteren zichzelf met een korte voordracht en geven een voorproefje op de programma's waarin ze het komend weekeinde te zien zijn. Met optredens en gesprekken van schrijvers uit Suriname, Sint Maarten, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Australië, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Indonesië, en muziek van de Sumatraanse muziekgroep Syahrial & Grup en zangeres Denise Jannah.

 • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 1

  Syahrial & Grup: muziek uit Sumatra

  Vijf Sumatraanse musici met een fascinerende combinatie van traditionele en hedendaagse muziek. De leider van de groep, Syahrial, werkt sinds 1998l als componist bij één van de beste moderne dansgezelschappen van Indonesië, Gumarang Sakti. Hij speelt met deze groep zijn eigen composities. Syrahrial & Grup traden eerder op tijdens de overzeese editie van Winternachten in Indonesië, in samenwerking met Teater Utan Kayu. Ze komen op uitnodiging van Winternachten naar Nederland, voor een korte tournee. Op zaterdagavond zijn ze nog te zien in Rasa in Utrecht, op zondagmiddag in De Evenaar in Rotterdam.