Inschrijven op de nieuwsbrief

Sinan Can

Sinan Can
Sinan Can

(Nijmegen, 1977) is programmamaker, onderzoeksjournalist en documentairemaker. Vanaf 2011 maakt Can documentaireseries voor BNNVARA. In Bloedbroeders (2015) onderzoekt hij de Armeense genocide. In 2016 verschijnt zijn drieluik De Arabische Storm over de gevolgen van de Arabische Lente en tevens de serie Onze missie in Afghanistan. In 2017 maakt hij het tweeluik In het spoor van IS waarmee hij genomineerd wordt voor de Zilveren Nipkowschijf en in 2018 portretteert hij de ellende van kinderen van jihadgangers in De verloren kinderen van het kalifaat. In 2022 is zijn 4-delige serie Breuklijnen uitgezonden waarin Can Europese probleemwijken van Parijs (Clichy), Brussel (Molenbeek), Stockholm (Rinkeby) en Londen (Tower Hamlets) portretteert. Begin 2023 is zijn samen met Thomas Blom gemaakte vierdelige reeks Sinan op zoek naar het paradijs uitgezonden op NPO1. Naast zijn televisiewerk schrijft Sinan achtergrondverhalen en boeken bij zijn series zoals Bloedbroeders en De Arabische Storm.

(WN 2023)

Archief beschikbaar voor: Sinan Can

 • Winternachten 2023

  Haagse literatuurprijzen: een feestelijk programma ter ere van de winnaars

  Met: Aad Meinderts, Amara van der Elst, Chelsy Valentina, Dominique De Groen, Donald Niedekker, Farah Karimi, Hasan Gök, Hashem Kabreet, Hassnae Bouazza, Jeremy Jordan Rosa, Jina Sumedi, Kaja Wolffers, LUWTEN, Marion Bloem, Marjan Slob, Obe Alkema, Orchestre Partout, Saskia Bruines, Sinan Can

  Het Winternachten festival 2023 opende met verhalen, poëzie, spoken word, muziek en de uitreiking van de Haagse literatuurprijzen, die jaarlijks worden toegekend en uitgereikt door het Literatuurmuseum. Auteurs Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen en Marjan Slob ontvingen respectievelijk de Constantijn Huygens-, F. Bordewijk-, Jan Campert- en J. Greshoff-prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder van Financiën, Cultuur en Economie van Den Haag.

  De prijswinnaars werden elk geëerd met een laudatio door een speciale gast! Je zag optredens van onderzoeksjournalist en programmamaker Sinan Can, dichter Obe Alkema, Haagse scholier Jeremy Jordan Rosa, film- en tv-producent Kaja Wolffers (zoon van Marion Bloem).

  Het programma startte met het eerste officiële optreden van Chelsy Valentina, de kersvers gekozen Jonge Stadsdichter van Den Haag en werd muzikaal omlijst door optredens van percussionist en handpanspeler Hashem Kabreet en door Orchestre Partout.

  Farah Karimi, ex-bestuursvoorzitter van Writers Unlimited, en Aad Meinderts, directeur van het Literatuurmuseum, spraken welkomstwoorden. Ook werd het jubileumboek ter ere van het 75-jarige bestaan van de Haagse literaire prijzen aangeboden aan de wethouder.

  Programma in de foyer met Amara van der Elst, Hasan Gök en Jonge Stadsdichter
  Vanaf 14:30, voorafgaand aan de uitreiking in Zaal 1, presenteerde spoken word-artiest Hasan Gök op het theaterfoyer-podium een kennismakingsinterview met Chelsy Valentina, de Jonge Stadsdichter. Spoken word-artiest Amara van der Elst trad op, en Hasan Gök las eigen gedichten, begeleid door toetseniste Jina Sumedi.

  Boekhandel De Vries van Stockum was in de foyer aanwezig met een stand waar o.a. de boeken van de auteurs die aan dit programma deelnemen, verkrijgbaar zijn - met gelegenheid tot signeren!

  Het programma rond de feestelijke uitreiking werd samengesteld door Jet Steinz in opdracht van het Literatuurmuseum/Writers Unlimited. De presentatie was in handen van Hassnae Bouazza.