Inschrijven op de nieuwsbrief

Shantie Singh

Shantie Singh - foto Patricia Borger
Shantie Singh - foto Patricia Borger

(Almelo, 1982) debuteert in 2014 met Vervoering, een familiekroniek over vier generaties Hindoestanen. De kier (2020) is een geÃ"ngageerde roman en liefdesverhaal ineen over de jonge ambtenaar die in Rotterdam het verschil wil maken in de levens van kwetsbare vrouwen die onzichtbaar zijn voor de buitenwereld. Singh studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de stad waar ze als bestuurskundige werkt. Singh maakt deel uit van het schrijverscollectief Fixdit, dat het bewustzijn over genderongelijkheid in de letteren wil vergroten. In 2024 verscheen haar boek Na de komma, Hindostanen en de erfenis van het kolonialisme, een persoonlijk pleidooi voor meer erkenning en zichtbaarheid van het Hindostaanse verhaal in Nederland. Haar theatervoorstelling Her (s)tories (2024) is een ode aan de vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis.

(WU2025)

Archief beschikbaar voor: Shantie Singh

  • Writers Unlimited 2024 – Friday Night Unlimited

    Strijders! Helden uit Suriname en de Cariben

    Strijders! was een ode in spoken word, muziek, dans en verhalen aan mensen uit Suriname en de Cariben die hun leven op het spel zetten om voor hun vrijheid te vechten. Helden uit ons koloniale verleden die zich verzetten tegen onvrijheid en onderdrukking. Verhalen die eerder vaak zijn genegeerd, onzichtbaar gemaakt of weggemoffeld. Nu, ruim 150 jaar na afschaffing van de slavernij, komen er veel verhalen los, maar er zijn ook veel verhalen die nog verteld moeten worden over strijders uit het verleden, en over strijders van nu.

    Gershwin Bonevacia, Dean Bowen, Julien Ignacio, Raj Mohan en OTION - Master of Sceneries voerden eigen werk uit. Karin Amatmoekrim vertelde in gesprek met presentator, auteur en Writers Unlimited-programmamaker Shantie Singh over schrijver Anil Ramdas, waarover ze onlangs de biografie In wat voor land leef ik eigenlijk? uitbracht.

    Tip: Shantie Singh maakte ook de theatervoorstelling Her (s)tories, een ode aan vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis, die op vrijdag 12 januari 2024 werd uitgevoerd in Theater aan het Spui, Den Haag.

  • Writers Unlimited 2024 – Friday Night Unlimited

    Where to Belong

    Waar horen we thuis? Een van de meest fundamentele vragen van de mensheid. Een vraag die schrijvers zichzelf al jaren stellen. De vele verschillende antwoorden hierop zijn een belangrijk onderdeel van onze literatuur en ons erfgoed.

    We vonden de perfecte auteurs om over deze grote vraag na te denken: Alejandra Ortiz en Aminatta Forna. Where to Belong is een thema dat op verschillende manieren terugkomt in hun publicaties, boeken en essays, en raakt aan belangrijke thema's als identiteit, gender en migratie.

    Alejandra Ortiz en Aminatta Forna hebben hun gedachten over dit onderwerp van tevoren opgeschreven. Ze presenteerden hun verhalen tijdens het programma, gevolgd door een interactief gesprek onder leiding van Shantie Singh.

  • Na de komma, contractarbeid in Suriname en Mauritius

    Na de komma - Shantie Singh in gesprek met Vinod Busjeet

    Met: Raj Mohan, Shantie Singh, Vinod Busjeet

    In deze aflevering van de Writers Series gaat Shantie Singh in gesprek met Vinod Busjeet over de impact van de contractarbeid op het heden. Dichter en muzikant Raj Mohan geeft een muzikaal optreden. Allen zijn nakomelingen van Indiase contractarbeiders en opgegroeid te midden van verschillende tradities. Welke geef je door aan de volgende generatie en welke verwerp je?

    Busjeets romandebuut Silent Winds, Dry Seas (2021) verscheen onlangs in Nederlandse vertaling als Stille winden, droge zeeën. Van Singh verschijnt eind 2023 Na de komma: Hindostanen en de erfenis van het kolonialisme.

    De gesprekken in deze Writers Series-aflevering zijn Engelstalig.

    Met de excuses voor het slavernijverleden zette de Nederlandse overheid een komma, geen punt. 150 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft in Suriname, maar meteen begon het ronselen van contractarbeiders uit Brits-Indië als vervanging om de plantages te laten draaien in Suriname, en (hier minder bekend) ook in Mauritius. De koloniale mentaliteit hield stand. De slavernij was afgeschaft, maar de wantoestanden duurden voort.

    Shantie Singh (1982) is schrijver, presentator, programmamaker, theatermaker, vrouwenrechtenactivist en creatief bestuurskundige, oftewel 'glambtenaar' bij de gemeente Rotterdam. Shantie is geboren in Almelo, haar ouders komen uit Suriname en haar voorouders uit India. Sinds 2006 woont zij in Rotterdam. Ook is zij een storytelling fashionista. Zij schreef met haar roman Vervoering een familiekroniek over vier generaties die binnen honderd jaar verspreid werden over drie continenten in de landen India, Suriname en Nederland. Eind 2023 verschijnt van haar het boek Na de komma, (uitgeverij De Geus) een gepassioneerd en persoonlijk pleidooi voor meer erkenning en zichtbaarheid van het Hindostaanse verhaal in Nederland. Na de komma wordt eind 2023 gepubliceerd. Het is mogelijk om dit boek tijdens deze Writers Series te reserveren.

    Vinod Busjeet is geboren in Mauritius en woont in Washington DC. Hij was lange tijd actief in de wereld van economische ontwikkeling, internationale financiën en diplomatie met onder meer functies bij de Wereldbank en de International Finance Corporation. Daarvoor heeft hij in Mauritius als docent op een middelbare school gewerkt. Hij is opgegroeid in verschillende tradities: Indiaas, Frans, Creools en Chinees. Zijn debuutroman Silent Winds, Dry Seas (2021) verscheen in 2023 in Nederlandse vertaling onder de titel Stille winden, droge zeeën bij uitgeverij Sampreshan. Het verhaalt over een nakomeling van Brits-Índische contractarbeiders die na de afschaffing van de slavernij naar Mauritius werden overgebracht. Dit eiland werd voor het eerst gekoloniseerd door de Nederlanders; daarna kwam het in Franse en vervolgens Britse handen. Het werd 55 jaar geleden onafhankelijk. Het is ook een universeel verhaal over identiteit, over de erfenis van het kolonialisme, over traditie, moderniteit, emigratie, en de drang naar succes. Een verhaal dat erg herkenbaar is voor nakomelingen van Indiase contractarbeiders in andere delen van de wereld, waaronder het Caribisch Gebied, inclusief Suriname; én een verhaal over een onderdeel van de Europese koloniale geschiedenis dat vaak onderbelicht blijft.

    De gesprekken in deze Writers Series-aflevering worden afgewisseld door optredens van dichter en muzikant Raj Mohan, die in 2008 zijn eerste dichtbundel Bapauti / Erfenis,een verdieping van de songs van zijn album Kantráki / Contractarbeiderpubliceerde. Hij speelt en zingt composities gebaseerd op eigen teksten en op gedichten van hedendaagse Urdu-dichters, in de (licht)-klassieke Noord-Indiase traditie.


    Dit Writers Series-programma is Engelstalig.
    Na afloop boekverkoop door De Vries Van Stockum met gelegenheid tot signeren.
    Samenstelling en presentatie programma: Shantie Singh (Writers Unlimited)

    Writers Series: Shantie Singh in gesprek met Vinod Busjeet

    Woensdag 8 november 2023, 20:30-22:00 uur
    Centrale Bibliotheek Podium B, Spui 68 2511 BT Den Haag

    Writers Unlimited organiseert jaarlijks in januari het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (data: 18-21 januari 2024) en door het jaar heen maandelijks Writers Series-programma's op diverse locaties in Den Haag, waaronder de Centrale Bibliotheek Den Haag. Het festival, met ruim honderd schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en musici uit binnen- en buitenland vindt gedurende vier dagen plaats in onder meer Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, Koninklijke Schouwburg, wijkbibliotheken, Haagse universiteiten en middelbare scholen.

  • Jan Brokken en Ellen Deckwitz

    De kampschilders - Ellen Deckwitz in gesprek met Jan Brokken

    Met: Ellen Deckwitz, Jan Brokken, Robin Block, Shantie Singh

    In zijn nieuwste boek De kampschilders (uitgave: Atlas Contact) verweeft Jan Brokken het verhaal van zijn ouders Han en Olga met dat van toonaangevende kunstenaars uit Bali, Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet. In het toenmalige Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen zij in dezelfde Japanse interneringskampen terecht als zijn ouders.
    De kunstenaars tekenden daar hun medegevangenen en boden de verschrikkingen het hoofd door hun vermogen om in ellendige omstandigheden toch iets moois te creëren. Brokken beschrijft niet alleen het leven in het kamp, maar ook de kunstenaarsgemeenschap op Bali voor de oorlog, en de manier waarop het kamptrauma het leven van zijn ouders na de oorlog heeft getekend. Zijn indrukwekkende, met werk van de Hofkers en Bonnet geïllustreerde boek werd goed ontvangen en stond op de longlists van zowel de Libris Geschiedenis Prijs als de Boekenbon Literatuurprijs.

    Ook de Indische grootmoeder van schrijver en dichter Ellen Deckwitz werd gedwongen in Japanse interneringskampen te blijven. Toen haar oma overleed ontdekte Deckwitz dat zij de enige in haar familie is die haar levensverhaal te horen had gekregen. Deckwitz' dichtbundel Hogere natuurkunde (uitgave: Pluim) – deels reisverhaal, deels mythe, deels getuigenis – is het resultaat van de gesprekken met mensen met Indische wortels. Zij ontving voor deze bundel de E. du Perronprijs, en het boek werd door Trouw, de Standaard en NRC geprezen als beste boek van het jaar.

    Writers Unlimited bracht deze twee prominente Nederlandse auteurs met elkaar in gesprek. Hoe kijken zij naar de rol van kunst in de geschiedenis van Nederlands-Indië? Wat heeft hen bewogen deze historische gebeurtenissen op hun beurt zelf tot kunst te verwerken? Hoe zijn ze daarbij te werk gegaan? Beide schrijvers namen ons mee in hun ontdekkingstocht door het verleden en droegen ook voor uit hun indrukwekkende werk, dat getuigt van diepgang en verbeeldingskracht.

    Dichter en muzikant Robin Block nam aan dit programma deel met poëtische en muzikale optredens. Van hem verscheen in 2023 Handleiding voor ontheemden: een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië. Zijn werk begeeft zich op het grensvlak van taal, muziek en performance. Block dicht vaak over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Indonesië en over ontheemding en ergens bijhoren, zoals het leeft bij mensen met een koloniale familiegeschiedenis, een migratieachtergrond of een opvoeding tussen verschillende families en culturen.

    Dit Writers Series-programma was Nederlandstalig.
    Na afloop boekverkoop door De Vries Van Stockum met gelegenheid tot signeren.
    Samenstelling en presentatie programma: Shantie Singh (Writers Unlimited)

    Writers Series: Ellen Deckwitz in gesprek met Jan Brokken

    Woensdag 11 oktober 2023, 20:30-22:00 uur
    Centrale Bibliotheek Podium B, Spui 68 2511 BT Den Haag


    Writers Unlimited organiseert jaarlijks in januari het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival Den Haag (data: 18-21 januari 2024) en door het jaar heen maandelijks Writers Series-programma's op diverse locaties in Den Haag, waaronder de Centrale Bibliotheek Den Haag. Het festival, met ruim honderd schrijvers, dichters, spoken word-artiesten en musici uit binnen- en buitenland vindt gedurende vier dagen plaats in onder meer Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag, Paard, Koninklijke Schouwburg, wijkbibliotheken, Haagse universiteiten en middelbare scholen.

  • Winternachten 2023

    All the World's Excuses

    Met: Angel ArunA, Astrid H. Roemer, Caleb Azumah Nelson, Chika Unigwe, David Diop, Dean Bowen, Martine Woudt, Nazrina Rodjan, Neske Beks, Rachida Lamrabet, Radna Fabias, Sarita Bajnath, Shantie Singh

    In het Winternachten festival-programma All the World's Excuses vertelden prominente auteurs Chika Unigwe (VS, o.a. Fata Morgana), David Diop (Frankrijk, International Booker Prize-winnaar voor Meer dan een broer) en Caleb Azumah Nelson (VK, o.a. het zeer goed ontvangen romandebuut Open water) over de globale sporen van slavernij en hoe dit doorwerkt in onze huidige samenleving, de literatuur en hun boeken. Zij bogen zich over (post)kolonialisme, migratie en identiteitsvorming. En uiteraard droegen zij voor uit eigen werk. De gespreksleiders waren Rachida Lamrabet en Dean Bowen.

    Verder vertelde schrijver Neske Beks hoe haar nieuwe boek De kleine Morrison, een wegwijzer in het lezen van haar werk vanuit Zwart perspectief (2023) zich verhoudt tot het thema van All the World's Excuses, en of dat ook geldt voor auteurs uit Nederland of Vlaanderen met wortels in voormalige koloniÃ"n. Ook schrijver Astrid H. Roemer en dichter Radna Fabias droegen bij met voordrachten. Zangeres Angel ArunA vertolkte eigen werk en poÃ"zie van dichter en singer-songwriter Raj Mohan in het Sarnámi.

    Voorafgaand aan dit programma in Zaal 1 openden we de avond in de foyer van Theater aan het Spui met een kort voorprogramma, met optredens van schrijver Chika Unigwe en dichter Dean Bowen, en gepresenteerd door Sarita Bajnath.Â

    All the World’s Excuses stelde vragen over de plek die verhalen over slavernij en de afschaffing daarvan krijgen in ons collectieve geheugen, en over wat schrijvers meegeven aan jongeren die zoeken naar hun (onzichtbare) verhaal en identiteit in het land waar ze geboren zijn.

    Op alle continenten zijn verhalen hierover lange tijd niet gehoord, onderdrukt of onzichtbaar gemaakt. Dankzij het talent en werk van vele schrijvers hebben deze verhalen echter een thuis gekregen in de wereldliteratuur. Aan de hand van deze literatuur wordt het gewicht van deze geschiedenis, het belang van het delen van deze verhalen invoelbaar gemaakt.

    Boekhandel De Vries van Stockum was in de foyer aanwezig met een stand waar o.a. de boeken van de auteurs die aan dit programma deelnemen, verkrijgbaar zijn!

    Dit programma was samengesteld door Shantie Singh, auteur van o.a. de romans Vervoering (2014) en De kier (2020).

    All the World's Excuses was Engels gesproken; niet-Engelstalige voordrachten werden simultaan in het Engels geprojecteerd op een zaalscherm.

    Met dagkaart ook 's middags naar Verhalen die verbinden
    Voorafgaand aan het avondprogramma All the World's Excuses vond op zondag 16 april vanaf 14:30 uur in Theater aan het Spui het Winternachten festival-middagprogramma Verhalen die verbinden plaats. Een dagkaart met toegang voor beide festivalprogramma's op 16 april was verkrijgbaar.

  • Winternachten 2023

    Verhalen die verbinden

    Met: Angel ArunA, Arturo den Hartog, Astrid H. Roemer, Babs Gons, Britney Lindo, Daphne Huisden, Fiep van Bodegom, Holland Baroque, Lucretia Starke, Maria Vlaar, Mariëlle Vavier, Nazrina Rodjan, Rabin Baldewsingh, Sarita Bajnath, Shantie Singh, Tessa Leuwsha

    Donkere, vergeten of verboden bladzijden: het duurt lang voordat de koloniale geschiedenis van Nederland doordringt tot ons collectieve geheugen. Maar de geschiedenis kent vele vormen van overlevering, waarvan verhalen de meest krachtige vorm zijn. Van het ene continent naar het andere, van generatie op generatie worden ze doorgegeven. En daarna vol verbeelding en creativiteit vastgelegd in de literatuur, in muziek, in taal. Daarmee worden deze verhalen van iedereen.

    Het Winternachten festival-middagprogramma Verhalen die verbinden verkende de Nederlandse koloniale geschiedenis in onze literatuur, taal en muziek. Prominente Surinaamse auteurs Astrid H. Roemer en Tessa Leuwsha vertelden in gesprekken met respectievelijk Maria Vlaar en Fiep van Bodegom over de betekenis van 150 jaar afschaffing van de slavernij voor henzelf, hun land, hun familie en hun boeken. Beiden publiceerden in 2023 nieuwe boeken: van Astrid H. Roemer verscheen de roman DealersDochter, van Tessa Leuwsha De wilde vaart: op zoek naar de veerkracht van Suriname.

    Schrijver en dichter Babs Gons trad op met spoken word. Auteurs Tessa Leuwsha en Daphne Huisden droegen voor uit hun bijdragen aan Dat wij zongen (2022, uitgave: Das Mag), de bundel waarin twintig vooraanstaande schrijvers van nu een lans breken voor een Caraïbische auteur van toen die hen persoonlijk heeft geïnspireerd. MariÃ"lle Vavier, Haagse loco-burgemeester en wethouder Armoede, Inclusie en Volksgezondheid, hield een toespraak.

    Zangeres Angel ArunA vertolkte eigen werk en poÃ"zie van dichter en singer-songwriter Raj Mohan in het Sarnámi. Verder traden sopraan Lucretia Starke en countertenor Arturo den Hartog op, begeleid door zes musici van ensemble Holland Baroque, met onder meer hun versie van het Surinaamse liedje Lolo mi boto.

    Na de gesprekken en optredens in Zaal 1 volgde in de theaterfoyer een kort naprogramma met bijdragen en voordrachten door Rabin Baldewsingh, schrijver en sinds 2021 Nationaal Coördinator tegen Discriminatie. en door Britney Lindo, schrijver en spoken word-artiest. Presentatie: Sarita Bajnath.

    Ook het (Engels gesproken) avondprogramma All the World's Excuses van 16 april 2023 (19:30-22:00) stond in het teken van 150 jaar afschaffing slavernij. In dit avondprogramma werd het perspectief groter en spraken auteurs uit meerdere landen over de sporen van slavernij, apartheid en kolonialisme in samenleving, verhalen, taal en literatuur: te gast waren Caleb Azumah Nelson (VK), David Diop (Frankrijk), Chika Unigwe (VS), Astrid H. Roemer (Suriname), Neske Beks (BelgiÃ") en Radna Fabias (Nederland).Â

    Boekhandel De Vries van Stockum was in de foyer aanwezig met een stand waar o.a. de boeken van de auteurs die aan dit programma deelnemen, verkrijgbaar zijn - met gelegenheid tot signeren!

    Dit programma was samengesteld door Shantie Singh, auteur van o.a. de romans Vervoering (2014) en De kier (2020).

    Met dagkaart 's avonds ook naar All the World's Excuses
    Na het matineeprogramma Verhalen die verbinden volgde in Theater aan het Spui het Winternachten festival-avondprogramma All the World's Excuses, aanvang 19:30 uur.Â
    Een dagkaart met toegang voor beide festivalprogramma's op 16 april was verkrijgbaar.

  • Optimistische woede

    Optimistische woede

    Met: Annelies Verbeke, Christine Otten, Jannah Loontjens, Manon Uphoff, Rachida Lamrabet, Sanneke van Hassel, Shantie Singh


    In dit Writers Series-programma vierde schrijverscollectief Fixdit in samenwerking met Writers Unlimited de publicatie van het Fixdit-manifest Optimistische Woede: fix het sexisme in de literatuur, een uitgave van De Geus, in Theater aan het Spui in Den Haag.

    Optimistische woede
    Veel mensen geven openlijk toe nauwelijks boeken van vrouwen te lezen. Leeslijsten op scholen worden gedomineerd door boeken van (witte hetero)mannen. Vrouwen winnen minder literaire prijzen dan mannen. Is dat erg? Ja, want het weerspiegelt en vormt de verhoudingen in de samenleving.

    Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch.

    Programma
    Maar liefst acht van de elf Fixdit-auteurs lazen voor uit hun bijdragen aan hun gezamenlijke manifest: Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Christine Otten, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke. Je las vast hun boeken en ontmoette ze in eerdere Writers Series-programma's of op het Winternachten festival.

    Het programma in Zaal 1 opende en sloot met delen uit de urban dance-voorstelling (Y)our eyes only van Gregory Shaggy over de realiteit van jonge zwarte mannen in de westerse maatschappij. Met eigen dromen, doelen en talenten proberen ze zichzelf te profileren in een wereld waarin vooroordelen, racisme, ongelijkheid en vertekende beelden in de media helaas nog steeds tot hedendaagse problemen horen. De mannen willen op zoek naar hun eigen waarheden. Ze proberen persoonlijke blokkades onder ogen te zien, om uiteindelijk hun dromen te kunnen volgen.

    Na het programma vierden we de boekpresentatie feestelijk met bubbels en signeren bij de boekverkoopstand van De Vries Van Stockum Boeken in de foyer. Deze boekpresentatie vormde de start van een Fixdit-tour langs boekhandels en literaire podia door Nederland en België.

    Fixdit bestaat uit Yra van Dijk, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Munganyende Hélène Christelle, Christine Otten, Gaea Schoeters, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke.


  • Winternachten 2022 – Friday Night Unlimited

    Huis en geweld

    Met Manon Uphoff, Shantie Singh, Sanneke van Hassel, Raoul de Jong, Müesser Yeniay, Margijn Bosch & Meltem Halaceli
    Voor wie is thuis echt thuis? Wat als je veiligste plek helemaal niet veilig is? Waarom klinkt 'huiselijk geweld' als iets 'huiselijks', gezelligs? Onder het thema Whose House is This? moeten we het ook hebben over geweld van de mens binnen de muren, over oorlog en vrede onder het eigen dak, over een onveilige binnenwereld die vaak onzichtbaar blijft. Huiselijk geweld, vooral tegen vrouwen, bestaat niet uit geïsoleerde incidenten - het is een maatschappelijk probleem. Of zoals Manon Uphoff in een interview zei: 'Het zijn scherven die met elkaar een spiegel vormen waar je als samenleving in moet gaan kijken.'

    Wat vertelt de literatuur ons over dit grote thema? We nodigden je graag uit voor een eerste verkenning, een collage van literaire teksten over huiselijk geweld.
    Samenstellers Manon Uphoff en dramaturg Iris van Vliet hadden in samenwerking met schrijvers Shantie Singh en Sanneke van Hassel, die net als Uphoff deel uitmaken van schrijverscollectief Fixdit, en Meltem Halaceli en Ellen Walraven van Winternachten, voor dit programma een groot aantal fragmenten verzameld.

    Schrijvers Manon Uphoff, Sanneke van Hassel, Shantie Singh, Raoul de Jong, Müesser Yeniay, Meltem Halaceli en acteur Margijn Bosch lazen deze fragmenten in een intieme setting, dichtbij het publiek. We lazen werk van en soms ook met de auteurs zelf: Elif Shafak, Manon Uphoff, Shantie Singh, Margaret Atwood, Rebecca Solnit, Alice Munro, Astrid Roemer, Philip Huff, A.M. Homes, Müesser Yeniay, Ronelda Kamfer en vele anderen. En ja, dat kon pijnlijk en confronterend worden. Maar dit thema verdiende een literaire verkenning en verdieping. Wat speelt er zich af in de verschillende kamers van steeds weer andere huizen? Wat betekent 'thuis' en voor wie? Wat is het, was het en zou het in de toekomst kunnen zijn?

    Voertaal: Nederlands.

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    Dancing into the Saturday Night

    Dansend de nacht in met DJ Socrates. Zijn opruiende Afro Beat en Tropical Funk, Reggae, zwoele Cumbia grooves en een vleugje Swingende Electro zorgen voor een muzikaal feest.

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    Nieuw talent in huis!

    Vijf krachtige, vrouwelijke, nieuwe sterren aan het literaire firmament vertellen in een speciaal geschreven column over hun ultieme thuisgevoel. Spraakmakende debutante Nina Polak en aanstormende collega's Bregje Hofstede, Mira Feticu, Roos van Rijswijk en Shantie Singh in een gevarieerd voordrachtsprogramma. Presentatie Simone van Saarloos. Nederlandstalig.