Ga naar de inhoud
NL EN menu

Shahin Nasiri

Shahin Nasiri
Shahin Nasiri

(Iran, 1985) is MA-student Filosofie aan de Universiteit Leiden. Hij won de Peter Baehr Prijs 2014 met zijn onderzoeksvoorstel "Rethinking the notion of freedom from the standpoint of the refugee". "Veelbelovend is de voorgestelde methodologie om filosofische kritieken op universele en abstracte waarden, zoals het vrijheidsbegrip en mensenrechten, te onderbouwen met veldonderzoek onder vluchtelingen", aldus de jury. De prijs is bedoeld om onderzoek naar mensenrechten te stimuleren.

(WU2015)

Archief beschikbaar voor: Shahin Nasiri

 • Writers Series 2012-2016

  John Gray meets Bas Heijne: Can We Change the World?

  Met: Bas Heijne, John Gray, Shahin Nasiri

  Als je iets écht wilt, dan lukt het ook, zo willen we onszelf graag doen geloven. Iedere menselijke daad begint bij een ambitie en bij geloof in het eigen kunnen. Mensen willen de wereld veranderen, maar kunnen ze dat ook, of onderschatten ze de krachten die hun ambities dwarsbomen? Kan de mens de wereld veranderen of verandert de wereld de mens? In zijn nieuwste boek De ziel van de marionet onderzoekt de Britse schrijver en filosoof John Gray deze vraag aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van de politiek, de religie, de filosofie en de literatuur. NRC Handelsblad: 'Gray zet je echt aan het denken – een verademing.'

  John Gray (1948) is emeritus hoogleraar Europese ideeëngeschiedenis en wordt gerekend tot de G8 - de acht grootste politiek filosofen van onze tijd. Hij publiceert in The Guardian, New Statesman en The Times Literary Supplement en schreef eerder een aantal invloedrijke boeken waaronder Strohonden, Al-Qaida en de moderne tijd, Provocaties, Valse dageraad, Zwarte mis, Grays anatomie, Het onsterfelijkheidscomité en De stilte van dieren.

  Bas Heijne (1960) is schrijver, denker, vertaler en interviewer. Hij is als essayist verbonden aan NRC Handelsblad, waarin hij ook een wekelijkse column schrijft, en publiceerde diverse boeken. Heijne werd onlangs voor Angst en schoonheid onderscheiden met de J. Greshoffprijs voor het beste essay. Hij buigt zich net als John Gray graag over de grote vragen van onze tijd.

  Shahin Nasiri, winnaar van de Peter Baehr prijs voor onderzoek naar de mensenrechten, leest zijn column over het boek van Gray voor.

  Avond in samenwerking met uitgeverij Ambo|Anthos. Voertaal Engels