Inschrijven op de nieuwsbrief

Roos Pollmann

Roos Pollmann - foto Vrederick
Roos Pollmann - foto Vrederick

(Amsterdam, 1988) noemt zichzelf een 'multimedial storyteller'. Ze doet het liefst veel dingen door elkaar zoals schrijven, acteren in films en in theater, ukelele spelen en Nederlandstalige country schrijven. Naar aanleiding van twee columns van haar in Dorst (VPRO Gids) werd ze door Nijgh & van Ditmar gevraagd om een roman te schrijven. In het boek dat begin 2014 verschijnt behandelt ze thema's die ook in haar theaterwerk en columns vaak naar voren komen: ze verwondert zich over de wereld en schetst de worsteling om volwassen te worden. Seksualiteit speelt daarin vaak een grote rol. Pollmann acteerde in diverse theatervoorstellingen o.a. met Theatergroep Thomas. Tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2013 had ze de hoofdrol in de huiskamervoorstelling Bezoek, over een jonge vrouw die de confrontatie aangaat met zichzelf.

(WU 2014 GR)

Archief beschikbaar voor: Roos Pollmann

 • Winternachten 2014

  SATURDAY NIGHT UNLIMITED

  Met: Roos Pollmann, Umar Mirza

  Een gevarieerde avond met programma's op vijf podia. Schrijvers, dichters en bezoekers komen deze avond samen in een feestelijke, informele sfeer. De auteurs dragen voor uit werk dat zij in opdracht van het festival schreven, lezen voor uit hun boeken of gaan met elkaar in gesprek over actuele thema's en aan het eind van de avond danst iedereen de nacht in. Language no problem: er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige programma's. Een ticket geeft toegang tot alle programmaonderdelen.

  O.m. te gast op Saturday Night Unlimited: Ian Buruma (VS/Nederland), Mathijs Deen, Jan van Hooff, Marjolijn van Heemstra, Tanja Jadnanansing, Bernke Klein Zandvoort, Herman Koch, Antjie Krog (Zuid-Afrika), Tom Lanoye, Fouad Laroui (NL Marokko), Ad van Liempt, Milo Manara (Italy), Connie Palmen, Anne Provoost (België), P.F. Thomése, Kira Wuck, Geling Yan (China) en vele anderen.

  In de zaal 1 wordt u ontvangen door ceremoniemeester Roos Pollman, in zaal 2 door Umar Mirza en in de foyer door Francis Broekhuijsen.

  Programmawijzigingen: Het optreden van Milo Manara tijdens het festival is afgelast vanwege familieomstandigheden.

 • Winternachten 2014

  FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  Met: Roos Pollmann, Umar Mirza

  Een gevarieerde avond met programma's op vijf podia. Schrijvers, dichters en bezoekers komen deze avond samen in een feestelijke, informele sfeer. De auteurs dragen voor uit werk dat zij in opdracht van het festival schreven, lezen voor uit hun boeken of gaan met elkaar in gesprek over actuele thema's en aan het eind van de avond danst iedereen de nacht in. Een ticket geeft toegang tot alle programmaonderdelen. Language no problem: er zijn zowel Engelstalige als Nederlandstalige programma's.

  Amin Maalouf houdt de openingslezing, Ian Buruma vertoont zijn filmkeuze, auteurs houden tirades (i.s.m. literair tijdschrift Tirade) of vertellen over de Tekst van hun Leven, en dichters (o.a. de genomineerden voor de VSB Poëzieprijs) treden op met dichter/rapper Typhoon.

  Voorts te gast op Friday Night Unlimited: Abdelkader Benali, Arie Boomsma, Wim Brands, Linda Christanty (Indonesië), Saskia De Coster (België), Aminatta Forna (GB/Sierra Leone), Rodaan Al Galidi (NL Irak), Amin Maalouf (Franrkijk/Libanon), Andrés Neuman (Spanje/Argentinië), Elisabeth van Nimwegen, Roos Pollmann, Simone van Saarloos, Andries Samuel (Zuid-Afrika), Alfred Schaffer, Nihad Siries (Syrië), Petra Stienen en vele anderen.

  In de zaal 1 wordt u ontvangen door ceremoniemeester Roos Pollman, in zaal 2 door Umar Mirza en in de foyer door Francis Broekhuijsen.

  Programmawijzigingen: Geling Yan zal vanavond wegens gezondheidsredenen niet optreden. Ze is er wel tijdens Saturday Night Unlimited. Het eerder aangekondigde optreden van Miral Al Tahawi gaat niet door.

 • Winternachten 2014 – FRIDAY NIGHT UNLIMITED

  De tekst van mijn leven: Roos Pollmann

  Welke tekst uit de wereldliteratuur koestert de jonge schrijfster en actrice Roos Pollmann haar leven lang al? Deze mooiste of meest inspirerende tekst kan een gedicht zijn, of een fragment uit een roman – maar ook een songtekst. Het publiek leest mee en gaat in kleine kring met haar in gesprek. Nederlandstalig.