Ga naar de inhoud
NL EN menu

Roos Dickmann

Roos Dickmann - foto Laura Bakker
Roos Dickmann - foto Laura Bakker

(1996) is actrice en dichter. Ze speelde in diverse films en series, zoals Hoe overleef ik, Hallo bungalow, Koefnoen, Als de dijken breken en SOOF. Ze begon als kind met acteren op de Amsterdams Jeugdtheaterschool en zit nu op de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze publiceerde poëzie in Het Parool en in 2019 verschijnt haar eerste dichtbundel bij Prometheus.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Roos Dickmann

  • Winternachten 2019

    Woorden Worden Zinnen - Winternachten editie

    Met: Aafke Romeijn, Akwasi, Elfie Tromp, Elzahra Elkawafi, HemelBesem, Jennifer Muntslag, Mr. Winter, Quin Kempees, Roos Dickmann, Roza Lozica

    Geniet in Paard van performers, poëzie, punchlines, muziek, exposities, beers & bites in een feelgood setting tijdens deze speciale Winternachten-editie van Woorden Worden Zinnen. Verwacht in de line-up onder meer verhalenverteller en rapper Akwasi, schrijver en columnist Elfie Tromp, schrijver en singer-songwriter Aafke Romeijn, actrice Roos Dickmann (o.a. Soof), rapper, radio host en schrijver HemelBesem uit Zuid-Afrika en zangeres Roza Lozica (o.a. The Voice of Holland). En verder versjes om mee naar huis te nemen van Quin Kempees, je favo host JNM The Naked MC en de lekkerste plaatjes van DJ Winter.
    Woorden Worden Zinnen is hét laagdrempelige platform en podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Het platform presenteert zich op podia en festivals in de Randstad en is in 2010 opgericht door spoken word artiest Elten Kiene en literair organisator Wesley Loos.