Inschrijven op de nieuwsbrief

Rode Rozen

Rode Rozen
Rode Rozen

Another Country wordt gemaakt door Allerd van den Bremen (compositie en piano), Renée van Marissing (tekst), David Lucieer (drums en spel) en Wessel van der Wal (bas en zang).
Rode Rozen maakt kernachtig muziektheater waarin klank en gesproken woord centraal staan. Het gezelschap werd opgericht door tekstschrijver Renée van Marissing, componist Allerd van den Bremen en dramaturge Anneke Jansen. Samen maakten ze Dansen, Lopen, Rammen en - i.s.m. theatergezelschap Els inc. - een hoorspelversie van Ik ben er voor niemand van Ingmar Heytze. Ze bedachten de audio-installatie + live performance Het huis en de ruimte voor de tentoonstelling Aura (Castrum Peregrini) gevolgd door projecten als Petites Misères, kleine ongemakken en het menselijk leven, een muzikaal hoorspel voor de Museumnacht in het Van Gogh Museum. Daarnaast maakt Rode Rozen tweemaandelijks een hoorspel voor Hard Hoofd, het online dagblad voor kunst en journalistiek.

(WU 2012GRGR)

Archief beschikbaar voor: Rode Rozen

  • Winternachten 2012 – Winternacht 2

    Rode Rozen

    Rode Rozen maakt intiem muziektheater en zoekt naar een eigenzinnige combinatie tussen tekst en muziek. Componist Allard van den Bremen en theaterschrijfster Renée van Marissing maakten eerder voorstellingen voor ondermeer het Van Gogh Museum en tweemaandelijks zetten zij voor Hard Hoofd Tijdschrift indrukken opgedaan bij een beeldend kunstwerk om in tekst, muziek en geluid. Vanavond is de inspiratiebron Another Country van James Baldwin. Nederlandstalig.