Inschrijven op de nieuwsbrief

Roberta Petzoldt

Roberta Petzoldt - foto Tessa Posthuma de Boer
Roberta Petzoldt - foto Tessa Posthuma de Boer

(Rotterdam, 1984) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, richting Beeld en Taal. Ze is dichter, actrice en beeldend kunstenares en maakt performances waarin ze muziek, poëzie en lichtprojectie door middel van een loop sampler tot een 'tranceopwekkende reis' weeft. Haar eerste dichtbundel, Vruchtwatervuurlinie, verschijnt in januari 2019. In dit debuut gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. De bundel gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Roberta Petzoldt

 • Spot on Young Poets

  De literaire toekomst treed voor u op! Francis Broekhuijsen presenteert leerlingen van [Dalton Den Haag, Edith Stein College en Chr. College De Populier] met hun eigen poëzie: het resultaat van de Spot on Young Poets workshops en lessen in dichten, op school gegeven door leden van het Haags Dichtersgilde. Dichters NAAM en NAAM treden met hen op. Ook Mirle Wittekoek, deelnemer van vorig jaar en winnaar van de Jonge Campert-prijs 2019, draagt voor. DJ Socrates zorgt voor de sounds en beats. Tijdens Spot on Young Poets op vrijdag en zaterdag werden per avond één of twee finalisten van de Jonge Campert-prijs 2020 gekozen. De finalisten dragen zondag tijdens het Schrijversfeest nog eens zijn of haar gedicht voor. Eén van hen wordt door het publiek gekozen om direct daarna deze onderscheiding voor de beste Haagse dichter-scholier in ontvangst te nemen.

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Boek van mijn leven: Roberta Petzoldt

  Schrijvers vertelden over hun favoriete boek: het boek dat hen inspireert of raakt; het boek dat hun artistieke, morele of intellectuele kompas heeft gevormd. Kortom: het boek dat ze iedereen aanraden. Presentatie: Abdelkader Benali.

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Denkend aan Holland FFWD

  "Denkend aan Holland / zie ik breede rivieren / traag door oneindig laagland gaan" is misschien wel de bekendste Nederlandse openingsstrofe. In Herinnering aan Holland beschrijft Hendrik Marsman in 1936 het landschap en de strijd tegen het water. Zeven jonge auteurs gingen fast forward, lieten zich door het gedicht inspireren voor hun toekomstbeeld van Nederland. Dichters Asha Karami en Derek Otte, singer-songwriters Lounar en Raj Mohan, performer en beeldend kunstenaar Roberta Petzoldt en schrijvers Simone van Saarloos en Vamba Sherif brachten hun nieuwe versies. Programmamaker en presentator Francis Broekhuijsen opende het programma met de voordracht van Marsmans klassieker.