Roberta Petzoldt

Roberta Petzoldt - foto Tessa Posthuma de Boer
Roberta Petzoldt - foto Tessa Posthuma de Boer

(Rotterdam, 1984) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, richting Beeld en Taal. Ze is dichter, actrice en beeldend kunstenares en maakt performances waarin ze muziek, poëzie en lichtprojectie door middel van een loop sampler tot een 'tranceopwekkende reis' weeft. Haar eerste dichtbundel, Vruchtwatervuurlinie, verschijnt in januari 2019. In dit debuut gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. De bundel gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Roberta Petzoldt

  • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

    Boek van mijn leven: Roberta Petzoldt

    Schrijvers vertelden over hun favoriete boek: het boek dat hen inspireert of raakt; het boek dat hun artistieke, morele of intellectuele kompas heeft gevormd. Kortom: het boek dat ze iedereen aanraden. Presentatie: Abdelkader Benali.

  • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

    Denkend aan Holland FFWD

    "Denkend aan Holland / zie ik breede rivieren / traag door oneindig laagland gaan" is misschien wel de bekendste Nederlandse openingsstrofe. In Herinnering aan Holland beschrijft Hendrik Marsman in 1936 het landschap en de strijd tegen het water. Zeven jonge auteurs gingen fast forward, lieten zich door het gedicht inspireren voor hun toekomstbeeld van Nederland. Dichters Asha Karami en Derek Otte, singer-songwriters Lounar en Raj Mohan, performer en beeldend kunstenaar Roberta Petzoldt en schrijvers Simone van Saarloos en Vamba Sherif brachten hun nieuwe versies. Programmamaker en presentator Francis Broekhuijsen opende het programma met de voordracht van Marsmans klassieker.