Inschrijven op de nieuwsbrief

Renee Rienties

Renee Rienties
Renee Rienties

Renee Rienties is een jonge ambitieuze striptekenaar en illustrator. Ze maakte haar debuut in 2016 met de strip My Daily Life Comics, deze werd direct enthousiast ontvangen door lezers. In 2017 nam haar werk een duistere switch naar het horrorgenre in Oyasumi met haar verhaal Distorita. Een jaar later gevolgd door een angstaanjagend kort verhaal in Hollandsch Manga, een anthologiereeks gemaakt door verschillende Nederlandse kunstenaars. Hiermee weet ze haar liefde voor horror visueel akelig neer te zetten voor haar lezers. Haar spooky artwork laat een huiveringwekkende indruk achter die je niet snel zult vergeten. Daarnaast illustreert Renee de succesvolle kinderboekenreeks Snelle Sam geschreven door Olav Mol en werkt ze aan commercials en promotiewerk voor o.a. Ziggo Sport, Warner Studios, Spinnin Records en Allianz. Bovendien is ze een van de drijvende krachten achter The Big Draw Nijmegen en stelt ze momenteel een uitgave samen met werk van internationale stripauteurs: Figments of Passion a Comics Anthology. Verwacht in Maart 2022.

(WU 2021)

Archief beschikbaar voor: Renee Rienties

 • Haunted House - Binckfest

  Haunted House - Binckfest

  Met: Elfie Tromp, Renee Rienties, Vampire Boyfriend

  BINCKFEST AFGELAST vanwege aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. We onderzoeken nu of en hoe we het programma Haunted House later kunnen organiseren. We houden u graag op de hoogte via de nieuwsbrief en op social media.

  - - -
  PIP en Writers Unlimited slaan de handen ineen tijdens BINCKFEST om samen een geliefd genre te vieren: horror. Horrorfilms kennen (of mijden) we allemaal wel, maar geesten, voodoo, bloed en gruwel krijgen ook een steeds grotere plek in de literatuur, en schrijvers weten nachtmerries op schitterende, literaire wijze tot leven te wekken. Wat gebeurt er eigenlijk in het rijk der horrorliteratuur, horrorstripboeken en horrortheater? Tijdens dit muzikale, beeldende en literaire programma wordt dat haarfijn aan je uitgelegd door mensen die al jaren precies weten wat horror te bieden heeft. Onze gasten delen graag hun liefde voor gothic en horrorverhalen met je. Auteur, dichter en theatermaker Elfie Tromp knipoogt naar de duisternis in een monoloog uit haar show Niet vandaag Satan, illustrator en striptekenaar Renee Rienties neemt je mee in de wereld van manga en horrorstrips en de Rotterdamse band Vampire Boyfriend speelt het dak van het Haunted House af. Laat aan de bar in PIP een [goth cocktail] voor je inschenken en geniet van de verhalen, visuals en muziek van deze bijzondere gasten!

  Expect the unexpected! Tijdens BINCKFEST staan de deuren van o.a. PIP, Kompaan, Binckhaven, Bink36, Pollux, Sweatshop, Pianino Theater, De Besturing, Caballerofabriek en Mooof wagenwijd open met een fantastische programmering. BINCKFEST staat bomvol voorstellingen, concerten, exposities, workshops en pop-up shops.
  Kom langs, doe mee, geniet, ontmoet en laat je vooral inspireren door de kracht en energie van de Binckhorst. De Binckhorst staat open en vrijwel alle activiteiten zijn gratis toegankelijk!