Inschrijven op de nieuwsbrief

Remy Sylado

Remy Sylado tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Remy Sylado tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

is geboren in Ujung Pandang in 1945. Behalve romanschrijver is hij schilder, essayist, zanger, componist, toneelschrijver, regisseur, akteur en leraar. Hij schreef meer dan honderd titels, waarvan een aantal is opgevoerd op toneel. Bekend zijn de roman Ca Bau Can (dat werd verfilmd), Sekuntum Melati Buat Rima (1968), Orexas (1980), Untung Surapati (1980) Pingkan dan Matindas (1985) en Di Sebuah Sudut Taman (1999).
WIN 2002

Archief beschikbaar voor: Remy Sylado

 • Winternachten 2003 – Winternacht 1

  Indonesisch beeld van Nederland

  In het moderne Indonesië speelt de eeuwenlange Nederlandse overheersing nauwelijks meer een rol. Maar de dichtbundel van Zeffry Alkatiri heet Van Batavia naar Jakarta 1619-1999 en romancier en scenarioschrijver Remy Sylado gebruikt de nadagen van het Nederlandse kolonialisme als decor van zijn historische roman Ca-Bau-Kan. Een gesprek onder leiding van Indonesië-kenner Kees Snoek. Nederlands/Indonesisch gesproken.

 • Tournee NL 2003

  KIT Tropentheater - Indonesië avond

  Met: Kees Snoek, Oka Rusmini, Remy Sylado, Rieke Diah Pitaloka, Zeffry Alkatiri

  Een avond met de vier van de vijf Indonesische deelnemers aan Winternachten. De jonge Balinese dichteres Oka Rusmini, dichteres/actrice Rieke Diah Pitaloka uit Jakarta, bestseller-auteur Remy Sylado en dichter Zeffry Alkatiri. Over het onvermijdelijke engagement van de schrijver en dichter in Indonesië. Het gesprek was in het Indonesisch. Gesprek en voorgedragen teksten werden getolkd en in Nederlandse vertaling geprojecteerd. Indonesië-kenner Kees Snoek leidde het gesprek.