Inschrijven op de nieuwsbrief

Ramona Maramis

Ramana Maranis tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg
Ramana Maranis tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg

(Haarlem, 1968) rondde haar middelbare school af in Jakarta en studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tegenwoordig woont deze voormalig dj in de Amsterdamse binnenstad. Naast dichter en spoken word performer is Maramis werkzaam in het bedrijfsleven als internetredacteur. De dichtbundel Duckstad aan de Amstel (2001) is haar debuut.

Archief beschikbaar voor: Ramona Maramis

  • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 1

    Ramona Maramis presenteert winnaar scholieren-poëziewedstrijd

    De School der Poëzie organiseert met Winternachten een schrijfwedstrijd voor twee scholen van het voortgezet onderwijs in Den Haag, het Johan de Witt College het het Terracollege. Een speciaal lesprogramma inspireert honderd leerlingen tot het dichten over hun beeld van de toekomst en over idealen. Tijdens een PoëzieSlam in Theater aan het Spui, voorafgaand aan het festival, presenteren ze hun gedichten. Vanavond leest één van de twee winnaars zijn winnende gedicht. Jurylid en dichter Ramona Maramis introduceert de jonge dichter.

  • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 1

    VPRO De Avonden: De Zieners - visioenen in dichtvorm

    Vier dichters schreven voor Winternachten hun visioen in dichtvorm. De jonge podiumdichteres Tjitske Jansen, dichter en spoken word performer Ramona Maranis, Mustafa Stitou en Erik Menkveld. Presentator Wim Brands spreekt met de vier dichters, in een live radio-uitzending van VPRO De Avonden vanuit het festival.