Inschrijven op de nieuwsbrief

Raj Ramdas

Raj Ramdas tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg
Raj Ramdas tijdens Winternachten 2004 - foto Serge Ligtenberg

(Brits Guyana, 1953) vertrok al jong naar Suriname. In 1974 kwam hij naar Nederland om Engels en Vergelijkende Literatuurwetenschappen te studeren aan de VU in Amsterdam. Hij werkt als docent Nederlands als Tweede Taal. Zijn gedichten schrijft hij in het Sarnami (Surinaams-Hindostaans) maar proza ook in het Nederlands. Hij publiceerde in verschillende tijdschriften en bloemlezingen. In voorjaar 2003 verscheen de tweetalige bundel Kahán hai u/Waar is zij bij uitgeverij Maya in Rotterdam.
WN 2004

Archief beschikbaar voor: Raj Ramdas

  • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 2

    Suriname, land van mijn dromen

    De dichters Antoine de Kom en Raj Ramdas kozen na een Surinaamse jeugd voor een toekomst in Nederland. De Surinaamse schrijfster Tessa Leuwsha - haar debuutroman verschijnt in 2004 - groeide in Nederland op, en kiest voor een toekomst in het land van haar ouders. Drie auteurs spreken over de rol die Nederland en Suriname spelen in hun werk. Door welke dromen en idealen laten ze zich leiden?

  • Winternachten 2002 – Winternacht 2

    Surinaamse liefdespoëzie uit de polder

    Ons klimaat weerhoudt de Suriaamse en Antilliaanse dichters in ons land er niet van om te dichten over de liefde. Met dichters John Leefmans, Raj Ramdas en Soegiman Kromopawiro.