Inschrijven op de nieuwsbrief

Rabin Baldewsingh

Rabin Baldewsingh
Rabin Baldewsingh

is Hindoestaanse Surinamer. Hij is lid van de PvdA en wethouder van Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media in de Gemeente Den Haag. Daarnaast is hij stadsdeelwethouder voor Escamp. Hij richt zich op etnische ondernemers in Den Haag, omdat er veel Surinaamse en Antilliaanse starters in het Midden- en Kleinbedrijf zijn. Hij streeft ook naar ingangen voor allochtone Hagenaars bij de regionale omroep RTV West, en hij wil proberen de verschillende kanalen waarop nu de Surinamers en Marokkanen uitzenden te integreren in een stadsradio en -televisie vanuit een gezamenlijk gebouw. Hij organiseerde De Dag van de Haagse Ontmoeting, om de gemeenschappelijkheid van Haagse burgers te benadrukken in de hoop daarmee de kloof tussen de Haagse burgers onderling te overbruggen.

Archief beschikbaar voor: Rabin Baldewsingh

 • Winternachten 2013

  Wereldverhalen - Wanna Know A Secret?

  Met: Gregg Mwendwa, Ngwatilo Mawiyoo, Rabin Baldewsingh, Rodaan Al Galidi, Roland Colastica, Wajahat Ali

  De mooiste verhalen uit de hele wereld. Hagenaars zijn uitgenodigd door Theater Dakota om  hun mooiste verhaal te vertellen, inclusief wethouder Rabin Baldewsingh, en barista Barro Kessler. De buitenlandse studenten van het Institute of Social Studies in Den Haag vertellen hun verhalen aan het publiek. Ook buitenlandse schrijvers doen mee. Uit Pakistan, Curaçao en Irak. De Keniase dichteres Ngwatilo Mawiyoo zingt haar gedichten, begeleid door Mark Tuinstra en Serigne Gueye. Haar landgenoot Gregg Mwendwa werkt voor Hivos in Afrika. Hij vertelt over kunst en cultuur in zijn regio. En over de kracht van verhalen.  Een programma i.s.m. Theater Dakota en Hivos Cultuurfonds. Engels- en Nederlandstalig.

 • Winternachten 2007 – WINTERNACHT 2

  Dictee Sranantongo

  Primeur voor Nederland! Een openbaar dictee voor iedereen die Sranantongo spreekt. De lingua franca van Suriname heeft sinds de jaren tachtig een officiële spelling. Maar wie beheerst haar? We namen de stand van zaken op: sprekers van het Sranantongo testten hun kennis. De beste speller was zangeres Denise Jannah. Zij won het nieuwe vertaalwoordenboek Sranan-Nederlands/Nederlands-Sranan. Het dictee werd samengesteld door Cynthia McLeod. Zij en Rabin Baldewsingh, wethouder in Den Haag, dicteerden de tekst. Onder de Surinaams/Nederlandse deelnemers aan het dictee waren schrijver Clark Accord, musicus Ronald Snijders, zanger en acteur Juan Wells en actrice Gerda Havertong.