Inschrijven op de nieuwsbrief

Precious Alvares

Precious Alvares - foto: Papsy Photography
Precious Alvares - foto: Papsy Photography

is all-round danseres en dansdocent gespecialiseerd in Afrikaanse moderne streetstyle dans. Ze groeit op met dans in Touchée Dance Company, de dansschool in Utrecht van haar ouders. Ze treedt op, geeft les, traint talentvolle jongeren in Afrodans en choreografeert voor artiesten en tv-shows. Sinds 2016 bouwt ze met succes haar community World of Afro: een dynamisch platform gericht op de diversiteit van moderne Afrikaanse dansstijlen. In 2022 wordt ze winnaar van de Nederlandse Red Bull Dance Your Style.

(WU2024)

Archief beschikbaar voor: Precious Alvares

 • Writers Unlimited 2024

  Schaafijs en Afrodance - Zindzi Zevenbergen en Precious Alvares (10+)

  Met: Precious Alvares, Tirsa With, Zindzi Zevenbergen

  Eerst een avontuurlijk verhaal over de eerste schaafijsverkoper van Suriname en dan los gaan met een workshop Afrodance door een van de beste African street style-dansers van Nederland: Precious Alvares, winnaar van de Red Bull Dance Your Style 2022!

  In Schaafijs en Afrodance, een programma voor iedereen vanaf tien jaar, was schrijver Zindzi Zevenbergen te gast. Ze liet je even meereizen met schaafijsverkoper Franscisco. Zijn verhaal, door familieleden doorverteld in verschillende versies, was de inspiratie voor het prachtige young adult lees- & kijkboek De reis van Manie Schaafijs. Zindzi Zevenbergen schreef de tekst en Hedy Tjin maakte de kleurrijke illustraties.

  Host was Tirsa WIth, schrijver en bekend als presentator van Het Klokhuis (NPO Zapp).

  Daarna was het tijd om los te gaan met een workshop Afrodance van Precious Alvares. Want verhalen worden niet alleen doorgegeven in familielegendes en boeken, maar ook in dans! Precious liet iedereen de beste moves maken en vertelde waar African street style vandaan komt. En dan.. afkoelen met een schaafijsje!