Inschrijven op de nieuwsbrief

Pieter Odendaal

Pieter Odendaal | 20 september 2019 | Week van de Afrikaanse roman - foto: Retha Ferguson
Pieter Odendaal | 20 september 2019 | Week van de Afrikaanse roman - foto: Retha Ferguson

is dichter, vertaler, uitgever, producent en directeur van InZync Poetry, een organisatie die zich toelegt op de uitbreiding van meertalige poëzieplatforms in Stellenbosch en Kaapstad. Hij werkt bij de Queensland University of Technology in Brisbane aan een proefschrift over spoken word als een manier om tolerantie in sociaalecologische systemen te bevorderen. In 2018 verscheen zijn debuutbundel Asof geen berge ooit hier gewoon het nie, waarvoor hij op 14 september in Wellington de prestigieuze Ingrid Jonkerprys krijgt uitgereikt.

(WU 2019)

Archief beschikbaar voor: Pieter Odendaal

 • Opening Week van de Afrikaanse Roman

  Opening Week van de Afrikaanse Roman

  Met: Abdelkader Benali, Deniel Barry, Eben Venter, Frazer Barry, Karin Brynard, Pieter Odendaal, Riana Scheepers, Valda Jansen

  Writers Unlimited luidde op vrijdag 20 september de vierde Week van de Afrikaanse roman in met een feestelijke avond over hedendaagse Afrikaanstalige literatuur, kunst en muziek. We verwelkomden in Studio B in de Centrale Bibliotheek in Den Haag maar liefst zeven auteurs en muzikanten uit Zuid-Afrika. Ze gingen in gesprek met schrijver Abdelkader Benali en wierpen vanuit verschillende invalshoeken een licht op Afrikaanstalige literatuur.

  Met muzikantenechtpaar Frazer en Deniel Barry (Tribal Echo, Krotoa), journalist en schrijver van literaire thrillers Karin Brynard (Plaasmoord, Onse vaders), dichter en vertaler Pieter Odendaal (Asof geen berge ooit hier gewoon het nie), auteurs Eben Venter (Foxtrot van die vleiseters, Ek stamel, ek sterwe) en Riana Scheepers (Stormkind) en journalist, dichter en schrijver Valda Jansen (Monitor, Hy kom met die skoenlappers)! Meertalig programma: Engels, Afrikaans en Nederlands.

  Het programma werd samengesteld door Writers Unlimited in samenwerking met de Week van de Afrikaanse roman. De vierde editie vond van vrijdag 20 t/m zondag 29 september 2019 plaats in Nederland en Vlaanderen. Deze leescampagne richt de aandacht op Afrikaanstalige literatuur in Nederlandse vertaling. Het complete programmaoverzicht kunt u terugvinden op de site van Week van de Afrikaanse roman.

  Locatie: Centrale Bibliotheek - Studio B, Spui 68 Den Haag.
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boekverkopers.