Inschrijven op de nieuwsbrief

Petra Ardai (The Cloud)

Petra Ardai
Petra Ardai

vormt samen met Luc van Loo de artistieke kern van TG Space. Zij ontwikkelt de concepten voor de kijkoperaties, voert de regie en heeft zich in de loop van de tijd ook gericht op het schrijven van de teksten. Petra Ardai studeerde af aan de Mime-opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en volgde DasArts, de postacademische opleiding voor podiumkunstenaars. Space maakt theater zonder valse illusie en met engagement. Het gezelschap Loo beziet theater als een gesprek met het publiek, een uitwisseling van gedachten on the spot, gevat in een uiterst minutieus scenario waarin beeld en geluid een belangrijke rol spelen. De theaterdocumentaires zetten het mes in maatschappelijke onderwerpen en maken het politieke persoonlijk. De onverwachte en fantasievolle perspectieven leiden tot nieuwe inzichten op heikele thema's.

(nov 2010)

Archief beschikbaar voor: Petra Ardai (The Cloud)

  • Winternachten 2011 – Winternacht 2

    Wintercafé 4: The Cloud/TG Space Audiotour

    In The Cloud neemt theatergroep Space de toeschouwers mee naar het jaar 2060 om vanuit daar terug te kijken naar het heden. Het is 50 jaar geleden dat de Omwenteling plaats vond, en de huidige utopische maatschappij vorm kreeg. In de loop der tijd is men zijn geschiedenis langzamerhand vergeten en zo gewend geraakt aan het goede en harmonieuze leven anno 2060, dat het nog nauwelijks wordt gewaardeerd. Ligt het gevaar van een nieuwe catastrofe op de loer?
    Petra Ardai en Luc van Loo gidsen de bezoekers door een openluchttentoonstelling in hun eigen stad waar niets meer is wat het lijkt. Toekomst vermengt zich met heden en verleden.  Voor deze bijzondere audiotour wordt het publiek uitgerust met een koptelefoon. In The Cloud combineert Space vooraf opgenomen geluidsmateriaal met live interventies en interviews met voorbijgangers. Nederlandstalig.