Inschrijven op de nieuwsbrief

Patrick Lauwerends

Patrick Lauwerends
Patrick Lauwerends

(Suriname) groeide op in Paramaribo, waar hij een grote verscheidenheid aan muziekstijlen hoorde. Rond 1980, na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium, volgde hij als bassist zijn muzikale passie en stond jarenlang op podia in binnen- en buitenland. Zijn mentor, meester-contrabassist James Long, introduceerde hem in de wereld van de jazz. Patricks werk als arrangeur/componist kenmerkt zich door de originele wijze waarop hij elementen uit de traditionele muziek combineert met die uit de moderne jazz, zoals bijvoorbeeld te horen op de cd Cinta van zangeres Anna Montan en in zijn kaseko-jazz project Adyakasa.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Patrick Lauwerends

  • Winternachten 2015

    Indische Winter Kumpulan

    Met: Adriaan van Dis, Anna Montan, Bodil de la Parra, Dinar Rahayu, Gustaaf Peek, Karin Amatmoekrim, Michaël Olbrechts, Nadja Hüpscher, Patrick Lauwerends, Reggie Baay

    Een gezellig samenzijn waarbij onder het genot van Indische lekkernijen gepraat wordt over Ind(ones)ische literatuur.
    Een speciaal programma ter gelegenheid van de 20e editie van het festival, dat in 1995 van start ging onder de naam Indische Winternacht. Kumpulan verwijst naar het typisch Indische 'samenzijn, samen komen', met familie, vrienden of anderszins. De optredende schrijvers Karin Amatmoekrim, Reggie Baay, Adriaan van Dis, Gustaaf Peek en Dinar Rahayu (Indonesië) vertellen aan de hand van een meegebracht object, foto, of muziekfragment een verhaal over een moment van Indisch samenzijn. We kijken ook uit naar de bijdrage van de jonge Belgische stripauteur Michaël Olbrechts, wiens debuutalbum De allerlaatste tijger gaat over de geschiedenis van zijn overgrootmoeder op Java. De vrolijke presentatie is in handen van de actrices Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher, die toerden met het theaterprogramma Ouwe pinda's. Uiteraard zijn er in de pauze Indische hapjes verkrijgbaar, van Toko Zwijndrecht. En er klinkt jazzy krontjong van Anna Montan en Patrick Lauwerends. Aduh, geséllig tog!