Inschrijven op de nieuwsbrief

Otieno Ong'ayo

Otieno Ong'ayo
Otieno Ong'ayo

(Kenya) is politiek wetenschapper en studeerde cum laude af in Politics and Development, volgde een postdoctoraal in Management of Health and Psychosocial Services in the developing countries, en heeft een diploma in Labour Studies and Management. Hij was onderzoeker aan het European Centre for Development Policy Management en het African Migration and Development Policy Centre in Nairobi, en aan het Transnational Institute in Amsterdam. Tot 2016 was Ong'ayo verbonden aan de universiteit van Utrecht, op dit moment is hij onderzoeker bij de faculteit Cultuurwetenschappen aan de Tilburg School of Humanities and Digital Sciences. Hij houdt zich vooral bezig met politieke ontwikkeling, migratie en politiek binnen de Afrikaanse diaspora. Ong'ayo zit ook in de commissie voor ontwikkelingssamenwerking van de Adviesraad Internationale Vraagstukken van de Nederlandse overheid.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Otieno Ong'ayo

  • Winternachten 2019

    Imagine Africa is the Future - International Storytelling Symposium

    Met: HemelBesem, Jan Pronk, Jennifer Nansubuga Makumbi, Kees Biekart, Lamin Kuyateh, Otieno Ong'ayo

    Afrika is vaak in het nieuws als het gaat om oorlogen, droogte, honger, armoede en migratie naar Europa, zoals we dat zien in beelden van bootvluchtelingen op de Middellandse zee. Maar ook al zijn er nog veel onopgeloste problemen: het continent maakt een verbazingwekkend proces door van economische en sociale verandering. 'Africa is the Future' is meer dan alleen een slogan op een T-shirt.
    Tijdens dit story-telling symposium - georganiseerd in samenwerking met het International Institute of Social Studies - spraken academici, schrijvers, dichters en politici uit Afrika en Europa voor en met het publiek. Ze deelden hun verhalen en toekomstbeelden van en over het Afrikaanse continent, afgewisseld met muzikale optredens van Lamin Kuyateh. Engels gesproken.