Inschrijven op de nieuwsbrief

Oka Rusmini

Oka Rusmini tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Oka Rusmini tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

(Jakarta, 1976) woont in Denpasar, Bali en werkt als journalist voor de Bali Post. Haar gedichten en verhalen zijn gepubliceerd in een groot aantal bloemlezingen en literaire tijdschriften. Haar roman Tarian Bumi (Dans van de aarde) werd in feuilletonvorm gepubliceerd in het dagblad Republika. Haar korte verhaal Putu helps God, verscheen in Vern Cork's bloemlezing van Balinese korte verhalen, Bali Behind the Seen.

Archief beschikbaar voor: Oka Rusmini

 • Winternachten 2003 – Winternacht 1

  Indonesische poëzie uit Bali en Jakarta

  Twee jonge dichteressen, uit Bali en Jakarta. Dichten in Indonesië is in deze tijd bijna een politieke daad. Rieke Diah Pitaloka schreef o.a. een gedicht naar aanleiding van de recente bomaanslag op Bali. Oka Rusmini woont op Bali. Ook uit haar werk spreekt een sterk engagement. Een gesprek over hun poëzie en hun ideën over de toekomst van hun land. Nederlands/Indonesisch.

 • Tournee NL 2003

  KIT Tropentheater - Indonesië avond

  Met: Kees Snoek, Oka Rusmini, Remy Sylado, Rieke Diah Pitaloka, Zeffry Alkatiri

  Een avond met de vier van de vijf Indonesische deelnemers aan Winternachten. De jonge Balinese dichteres Oka Rusmini, dichteres/actrice Rieke Diah Pitaloka uit Jakarta, bestseller-auteur Remy Sylado en dichter Zeffry Alkatiri. Over het onvermijdelijke engagement van de schrijver en dichter in Indonesië. Het gesprek was in het Indonesisch. Gesprek en voorgedragen teksten werden getolkd en in Nederlandse vertaling geprojecteerd. Indonesië-kenner Kees Snoek leidde het gesprek.