Inschrijven op de nieuwsbrief

Nina Polak

Nina Polak
Nina Polak

(1986) maakte in 2014 grote indruk met haar debuutroman We zullen niet te pletter slaan, een stormachtig familieverhaal over Anna en Schard, de kinderen van twee lesbische moeders. Polak schreef de roman om te onderzoeken wat het met een jongen doet als hij opgroeit tussen de vrouwen en om de rol van de niet-biologische moeder onder de loep te nemen. Schard ziet Anna weer na een reis naar India. Beiden zijn op dat moment op zoek naar de betekenis van de kunst, de liefde en het leven. Ze weten wat ze willen: vader, vrouw, held, geliefde zijn maar zien de juiste weg niet. We zullen niet te pletter slaan werd getipt voor de AKO Literatuurprijs. Recensenten roemden Polak omdat ze bloemrijk is en gewaagde metaforen gebruikt zonder uit de bocht te vliegen. Polak studeerde in Amsterdam en New York. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer en De Correspondent over o.a. televisie, games, films en literatuur.

(WU 15 GR)

Archief beschikbaar voor: Nina Polak

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    De tekst van mijn leven: Nina Polak

    In de Filmhuis Studio dragen schrijvers die te gast zijn op het festival hun favoriete teksten voor en lichten toe waarom dit gedicht, romanfragment of songtekst hun leven en eigen werk heeft beïnvloed. Als eerste Nina Polak. Welke herinnering, welk gevoel roept die tekst vandaag nog bij haar op? Met dit gesprek start een doorlopend interviewprogramma, waarbij het publiek ook met de schrijvers in gesprek gaat. Presentatie Wim Brands en Fidan Ekiz. Nederlandstalig.

  • Winternachten 2015 – SATURDAY NIGHT UNLIMITED

    Nieuw talent in huis!

    Vijf krachtige, vrouwelijke, nieuwe sterren aan het literaire firmament vertellen in een speciaal geschreven column over hun ultieme thuisgevoel. Spraakmakende debutante Nina Polak en aanstormende collega's Bregje Hofstede, Mira Feticu, Roos van Rijswijk en Shantie Singh in een gevarieerd voordrachtsprogramma. Presentatie Simone van Saarloos. Nederlandstalig.