Inschrijven op de nieuwsbrief

Nighat Dad

Nighat Dad
Nighat Dad

(Pakistan) heeft in 2012 de Digital Rights Foundation opgericht. Deze stichting ondersteunt vrouwelijke internetgebruikers, bijvoorbeeld met digitale veiligheidstrainingen, bewustwordingscampagnes en de nieuw ontwikkelde Cyber Harassment Helpline. Door haar aanpak is Dad in staat vrouwen in heel Pakistan te bereiken, ook in de moeilijk bereikbare gebieden. Ze ontving in november 2017 uit handen van Minister Koenders van Buitenlandse Zaken de Mensenrechtentulp 2016. een jaarlijkse prijs voor mensenrechtenverdedigers die zich op innovatieve wijze inzetten voor mensenrechten.

(2016)

Archief beschikbaar voor: Nighat Dad

 • Rebels with a cause: into the minds of human rights defenders

  Rebels with a cause: into the minds of human rights defenders

  Met: Hassnae Bouazza, Minka Nijhuis, Nighat Dad, Saskia Stolz

  Wat maakt iemand tot mensenrechtenverdediger? Waarom komt de ene mens niet in actie, en staat de ander wél op, om ondanks tegenwerking, uitsluiting en bedreiging te blijven strijden voor een goede zaak?

  LET OP: Anders dan aangekondigd op de programmafolder van Justice and Peace begint dit programma op 20.30 uur!

  Nighat Dad, winnaar van de Nederlandse Mensenrechtentulp 2016, de Nederlandse oorlogsjournalist Minka Nijhuis en Saskia Stolz, oprichter van het creatieve sociaal-politieke collectief Power of Art House delen hun ervaringen en spreken over deze vragen. Samen met een internationale groep mensenrechtenverdedigers proberen ze er achter te komen welke karaktereigenschappen en persoonlijke achtergronden ze delen. Wat maakt dat juist zíj blijven strijden voor een betere en rechtvaardiger wereld? Een onthullende zoektocht in de geest van de rebel, onder leiding van journaliste, columniste en programmamaker Hassnae Bouazza.

  Het gesprek is in het Engels. Samengesteld door Justice and Peace.

  De plaats van de eerder aangekondigde Hans Jaap Melissen is overgenomen door Minka Nijhuis.