Inschrijven op de nieuwsbrief

Nicole Terborg

Nicole Terborg - foto Raul Neijhorst
Nicole Terborg - foto Raul Neijhorst

(1976, Nijmegen) is journalist en presentator. Ze werkt(e) onder andere voor televisie- en radioprogramma's van NTR, VPRO, Wereldomroep en Radio West. Naast haar werk in omroepland presenteert en leidt Nicole uiteenlopende bijeenkomsten: van debatten en congressen tot literaire festivals en andere culturele evenementen. Ze heeft drie studies afgerond: Journalistiek aan de HvU, Religie en Levensbeschouwing aan de VU en Master Journalistiek in een Crossmediale Nieuwsomgeving aan de Media Academie.

(WU 2012 GRGR)

Archief beschikbaar voor: Nicole Terborg

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Genomineerden VSB Poëzieprijs

  Enkele dagen voordat bekend wordt wie dit jaar de VSB Poëzieprijs wint, treden de vijf genomineerde dichters op in het festival. Peter Ghyssaert, Jan Lauwereyns, Willem Jan Otten, Erik Spinoy en Anne Vegter dragen voor uit hun werk. De VSB Poëzieprijs wordt georganiseerd door onze collega's van Poetry International in Rotterdam. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Rode Rozen

  Rode Rozen maakt intiem muziektheater en zoekt naar een eigenzinnige combinatie tussen tekst en muziek. Componist Allard van den Bremen en theaterschrijfster Renée van Marissing maakten eerder voorstellingen voor ondermeer het Van Gogh Museum en tweemaandelijks zetten zij voor Hard Hoofd Tijdschrift indrukken opgedaan bij een beeldend kunstwerk om in tekst, muziek en geluid. Vanavond is de inspiratiebron Another Country van James Baldwin. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Extaze - Haagse debutanten

  Cor Gout van het Haags literair tijdschrift Extaze koos zes debutanten, die voorlezen uit hun werk: Ronnie Krepel, Gertrude Kunze, Nina Roos, Murat Tuncel, Theo van der Wacht en Hugo Wapperom. Paul van der Gaag presenteert.  Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Muziek: Zou Diarra & Basile Maneka

  Zanger en dichter ('griot') Zoumana Diarra in een onweerstaanbaar duet met zanger, gitarist en componist Basile Maneka.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Festivalgedachte Rodaan Al Galidi

  Deze editie van het festival sluiten we af met een troostrijke, humoristische dan wel fatalistische laatste festivalgedachte van Rodaan Al Galidi, voordat we dansend de nacht in gaan. Rodaan Al Galidi is van de eerste tot de laatste dag op Writers Unlimited Winternachten festival en hij zal op zijn eigen onnavolgbare manier zijn observaties met u delen. Een slaapmutsje voor hen die naar huis gaan. Een boost voor wie tot laat de winternacht in duikt. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Schrijvers dragen voor

  Genieten van het werk van de schrijvers voor wie u gekomen bent. Ze lezen voor uit oud en nieuw werk. Zonder opsmuk en zonder discussie, ingeleid door Nicole Terborg. Nederlands- en Engelstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Schrijvers lezen voor

  Genieten van het werk van de schrijvers voor wie u gekomen bent. Ze lezen voor uit oud en nieuw werk. Zonder opsmuk en zonder discussie. Engelstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 2

  Who's Afraid of Youth

  Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum en het Diamant College beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Zangeres Faya zet er enkele op muziek. Meer dan tien uur poëzieles hebben ze achter de rug. Inspiratie kwam van dichter Maarten Inghels, die hen bezocht in de klas en met hen poëzie las. Vervolgens gingen ze aan de slag met de docenten van Huis van Gedichten. Na veel schrijven en schrappen, uitbreiden en inkorten brengen de leerlingen nu zelf hun allerbeste gedichten op het festival. Ook Maarten Inghels treedt met hen op. De presentatie is in handen van Nicole Terborg. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Poetry Jam

  Trio Koenijn en Najiba Abdellaoui ontmoeten elkaar in muziek en dichtkunst op het podium. Wij noch zij weten exact wat er gaat gebeuren. Alleen de kaders zijn getekend en daarbinnen is het de improvisatie die het ritme van de ontmoeting bepaalt.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Trio Koenijn

  Wilko Sterke (piano en saxofoon), Frank van Kasteren (gitaar) en filosoof Koenijn zelf zingen melancholische liederen uit de oude en gloednieuwe doos. Trio Koenijn is een onderdeel van Circus Treurdier, een jong muziektheatergezelschap dat bestaat uit afgestudeerden van de toneelscholen en theateropleidingen.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Who's Afraid of Youth

  Leerlingen van SG Johan de Witt en Lyceum Ypenburg beklimmen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. Meer dan tien uur poëzieles hebben ze achter de rug. Inspiratie kwam van dichter Marjolijn van Heemstra, die hen bezocht in de klas en met hen poëzie las. Vervolgens gingen ze aan de slag met de docenten van Huis van Gedichten. Na veel schrijven en schrappen, uitbreiden en inkorten brengen de leerlingen nu zelf hun allerbeste gedichten op het festival. Ook Marjolijn van Heemstra treedt met hen op. De presentatie, muzikaal omlijst door Trio Koenijn, is in handen van Nicole Terborg. Een programma in samenwerking met Huis van Gedichten. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Mad as Hell - part 2

  Hadjar Ben Miloud, Massih Hutak en Nii Ayikwei Parkes betreden achtereenvolgens het podium en schakelen voor een aantal minuten hun gevoel voor nuance, eventualiteiten, 'het zou misschien ook vanuit een ander perspectief bekeken kunnen worden' en andere voetnoten uit. Op dit podium spreekt de onderbuik van de literatuur. Het blijven natuurlijk geletterde dames en heren, dus verwacht een welbespraakte, gepassioneerde woordenlawine. Waarschuwing: niet voor de weekhartigen. Engels- en Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Mad as Hell - part 3

  Joumana Haddad en Özcan Akyol betreden achtereenvolgens het podium en schakelen voor een aantal minuten hun gevoel voor nuance, eventualiteiten, 'het zou misschien ook vanuit een ander perspectief bekeken kunnen worden' en andere voetnoten uit. Op dit podium spreekt de onderbuik van de literatuur. Het blijven natuurlijk geletterde dames en heren, dus verwacht een welbespraakte, gepassioneerde woordenlawine. Engels- en Nederlandstalig.

 • Winternachten 2012 – Winternacht 1

  Mad as Hell - part 1

  rantverb (used without object) 1.    to speak or declaim extravagantly or violently; talk in a wild or vehement way Wat gebeurt er als de regels van de goede smaak, het valse fatsoen en de kabbelende nuance even overboord gezet worden? Als voor een paar minuten het hart op de tong gelegd wordt en het blad voor de mond weggenomen wordt? U krijgt van actrice en televisiepresentatrice Khadija Massaoudi een inleidingin de wereld van het hartstochtelijke fulmineren: de ranting sessies. Hij legt uit wat de regels van het spel zijn en laat u natuurlijk een staaltje ranting horen om een impressie te krijgen, waarna verschillende schrijvers en dichters het podium betreden. Nederlandstalig.

 • Winternachten 2004 – WINTERNACHT 2

  Suriname, land van mijn dromen

  De dichters Antoine de Kom en Raj Ramdas kozen na een Surinaamse jeugd voor een toekomst in Nederland. De Surinaamse schrijfster Tessa Leuwsha - haar debuutroman verschijnt in 2004 - groeide in Nederland op, en kiest voor een toekomst in het land van haar ouders. Drie auteurs spreken over de rol die Nederland en Suriname spelen in hun werk. Door welke dromen en idealen laten ze zich leiden?

 • Tournee NL 2003

  Winternachten Bijlmer

  Met: Christine Otten, Cynthia Mc Leod, Gibi Bacilio, Marylin Simons, Nicole Terborg

  Geen betere dichter en performer op de Antillen dan Gibi Bacilio uit Curaçao. Hij trad op samen met de Surinaamse schrijfster Marylin Simons. Zij won vorig jaar de Kwakoe literatuurprijs met een van haar korte verhalen. Voor Winternachten kwam e naar Nederland. Verder traden op deze avond op de Surinaamse schrijfster Cynthia McLeod en de Nederlandse schrijfster en rap-dichteres Christine Otten. Nicole Terborg sprak met ze over hun werk. De avond werd georganiseerd i.s.m. Krater Theater Zuidoost.