Inschrijven op de nieuwsbrief

Monir Goran

Monir Goran
Monir Goran

(1975, Kirkuk, Irak) speelt sinds zijn kindertijd gitaar en ud, en groeide op met Koerdische muziek. Hij kreeg zijn muzikale opleiding in Bagdad. In Jordanië gaf hij les op de muziekschool. Hij speelde in de band 'Al-Nagam -Alasil' waarmee hij regelmatig optrad op festivals in Amman en Zerkah. In Nederland trad hij onder meer op bij festival en theaters als Rasa, Paradiso, Dunya, Global Village en bij Radio 4 & 6.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Monir Goran

 • Winternachten 2019

  Rodaan al Galidi in Bibliotheek Nieuw Waldeck

  Met: Jurgen Maas, Monir Goran, Rodaan Al Galidi

  Schrijver-dichter Rodaan Al Galidi en muzikant Monir Goran traden samen op in een muzikaal-literair programma. Rodaan vertelde over en droeg voor uit zijn roman Hoe ik talent voor het leven kreeg en uit zijn nieuwe dichtbundel Neem de titel serieus. Monir speelde op de ud enkele van zijn eigen composities. Uitgever Jurgen Maas hield een introductie.

 • Winternachten 2018

  Wereldverhalen in Escamp: Wat draag ik?

  Met: Charlotte Van den Broeck, Francis Broekhuijsen, Monir Goran, Rodaan Al Galidi

  Niets mooiers dan elkaar verhalen vertellen in deze tijden van selfies en snapchat! Wereldverhalen is inmiddels een prachtige traditie van Winternachten festival in Theater Dakota. Ditmaal was het motto: wat draag ik? Vertel het verhaal dat daar voor jou mee verbonden is!

  Drie Winternachten festival-gasten kwamen naar Theater Dakota om hun verhalen te vertellen. De Vlaamse dichter Charlotte Van den Broeck trad al twee keer op tijdens de Nacht van de Poëzie in Utrecht en is voor haar bundel Nachtroer genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Dichter en schrijver Rodaan Al Galidi bracht samen met ud- en gitaarspeler Monir Goran dit thema in dichtvorm en muziek tot leven.

  Studenten van de Haagse Hogeschool, waaronder Sabine Berrier - die vertel-les kregen van regisseur en meester-verhalenverteller Martine Zeeman - en Stefanie Kersbergen, student aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem richting Theatre in Education, droegen bij.

  Ook Frandjescka Balootje, Xaviera Cameron, Bryony Burns - deelnemers van het Theater Dakota Winter Verhalen Festival - en Dakota-programmeur Mark Kalsbeek vertelden een verhaal. Tenslotte deden ook Shanella Bridgewater en Kavita Parsan mee: niet alleen met verhalen maar ook met zelfgebakken pasteitjes en cakejes.

  Presentator Francis Broekhuijsen nodigde u van harte uit om te komen kijken, luisteren en vertellen!

  Nederlands gesproken.