Miriam Sluis
(1967) kwam ter wereld in Nederland. In 2008 verscheen van haar hand Zoutrif, een hybride literair werk over het heden en verleden van Curaçao aan de hand van de geschiedenis van één plantage: Rif St. Marie. Sluis deed daarvoor archiefonderzoek, maar traceerde en sprak vooral Curaçaoënaars, van bakkers en dorpelingen tot ministers en premiers, wier families eens aan de plantage waren verbonden. Sluis werkt sinds 1997 in het Caraïbisch gebied als journalist, onder andere als voormalig correspondent voor NOS Nieuws en NRC/Handelsblad. Ze debuteerde in 2004 met De Antillen bestaan niet; De nadagen van een fictief land en in 2010, een maand na de opheffing van het Antilliaans staatsverband, kwam van haar hand Een Koloniale Speeltuin, De Antillen achter de schermen uit. Sluis studeerde af aan UC Berkeley in Media & Kolonialisme en woont en werkt in Curaçao.
Archief beschikbaar voor: Miriam Sluis
-
Literair debat in Teatro Luna Blou - Curaçao
Met: David Van Reybrouck, Helon Habila, Mario Kleinmoedig, Miriam Sluis, Petina Gappah, Rhazul and his Group, Richenel Ansano, Rodaan Al Galidi, Sheila Payne
Een avond met storytelling, schrijversgesprekken en voordrachten. De avond opent met storyteller Sheila Payne. Vervolgens leidt Mario Kleinmoedig twee schrijversgesprekken rond het onderwerp 'The Power of Memory'. Helon Habila (Nigeria/V.S.) en David van Reybrouck (Belgie), de auteur van 'Congo, een geschiedenis', gaan in gesprek met Miriam Sluis, die veel geschreven heeft over de geschiedenis van de Antillen. Het tweede deel brengt de Curaçaose dichter Richenel (Muz) Ansano samen met de Nederlands/Iraakse dichter Rodaan Al Galidi en de schrijfster Petina Gappah uit Zimbabwe. Er is muziek van Rhazul and his Group. De gesprekken zijn Engelstalig.