Inschrijven op de nieuwsbrief

Minka Nijhuis

Minka Nijhuis
Minka Nijhuis

werkt als freelance journalist voor onder meer Trouw, Vrij Nederland en diverse radiostations. De afgelopen jaren deed zijn verslag van conflicten in Cambodja, Birma, Kosovo, Oost-Timor, Irak en Afghanistan. Haar boek over een familie in Bagdad, Het huis van Khala werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs voor het beste non-fictieboek en werd vertaald in het Duits, Spaans en Turks. Haar boek Birma. Land van geheimen werd bekroond met de VPRO Bob den Uylprijs 2010 voor het Nederlandstalige beste reisboek.

Archief beschikbaar voor: Minka Nijhuis

 • Rebels with a cause: into the minds of human rights defenders

  Rebels with a cause: into the minds of human rights defenders

  Met: Hassnae Bouazza, Minka Nijhuis, Nighat Dad, Saskia Stolz

  Wat maakt iemand tot mensenrechtenverdediger? Waarom komt de ene mens niet in actie, en staat de ander wél op, om ondanks tegenwerking, uitsluiting en bedreiging te blijven strijden voor een goede zaak?

  LET OP: Anders dan aangekondigd op de programmafolder van Justice and Peace begint dit programma op 20.30 uur!

  Nighat Dad, winnaar van de Nederlandse Mensenrechtentulp 2016, de Nederlandse oorlogsjournalist Minka Nijhuis en Saskia Stolz, oprichter van het creatieve sociaal-politieke collectief Power of Art House delen hun ervaringen en spreken over deze vragen. Samen met een internationale groep mensenrechtenverdedigers proberen ze er achter te komen welke karaktereigenschappen en persoonlijke achtergronden ze delen. Wat maakt dat juist zíj blijven strijden voor een betere en rechtvaardiger wereld? Een onthullende zoektocht in de geest van de rebel, onder leiding van journaliste, columniste en programmamaker Hassnae Bouazza.

  Het gesprek is in het Engels. Samengesteld door Justice and Peace.

  De plaats van de eerder aangekondigde Hans Jaap Melissen is overgenomen door Minka Nijhuis.