Inschrijven op de nieuwsbrief

Mignon Nusteling

Mignon Nusteling - foto: Brit Polls
Mignon Nusteling - foto: Brit Polls

(Dordrecht, 1991) is kunstenaar en dichter, maar ook bekend door haar Instagramacccount @Mignonnus, waar ze zonder gêne onderwerpen aansnijdt als kunst, autisme, cyberbullying, seksualiteit en feminisme. Een van haar missies is het toegankelijk maken van kunst en ze voert dit zowel on- als offline uit. In 2017 verscheen in eigen beheer de geïllustreerde dichtbundel Zon- & Sodeflikstralen en in 2020 haar persoonlijke stadsgids over Dordrecht: De Maaspiraat. Ze werkt autonoom, maar illustreert ook onder het alias @StudioStout. De illustraties van Studio Stout zijn herkenbaar door de heldere kleuren en zwarte lijnen, en worden zowel vrij als in opdracht gemaakt. In 2021 maakte ze een illustratie bij een brieftekst van Annemarie Ensor voor het Winternachten festival-programma Erfstukken.

(WU 2021)

Archief beschikbaar voor: Mignon Nusteling

 • Erfstukken

  Erfstukken

  Met: Annemarie Estor, Babah Tarawally, Babeth Fonchie, Eva Meijer, Fleur Kotten, Jens Meijen, Jessica Bacuna, Kenneth Aidoo, Mignon Nusteling, Rachel Sender

  Kijk nu het (gratis) online programma Erfstukken, gemaakt ter gelegenheid van de lancering van de gelijknamige papieren uitgave. Vijf auteurs schreven op verzoek van Writers Unlimited een brief aan een familielid van een andere generatie met de vraag: "Welke zorg of vrees over deze tijd wil je aan een familielid uit het verleden of in de toekomst voorleggen?" Vijf kunstenaars reageerden op deze brieven en maakten een unieke illustratie. Grafisch ontwerper Herman van Bostelen maakte van alle bijdragen een papieren kleinood: van leporello tot ansichtkaart.

  Geniet van de gesprekken met vier betrokken auteurs en illustratoren: Eva Meijer, Fleur Kotten, Babeth Fonchie en Jessica Bacuna vertellen vanuit onze favoriete boekwinkel in Den Haag, De Vries Van Stockum, over de bijzondere samenwerking.

  "Na mij komen geen kinderen, geen kleinkinderen. Alleen een woordenspoor dat zich allang van me losgemaakt heeft, dat nu al over mij waakt in plaats van andersom." - Eva Meijer

  Inspiratiebron voor Erfstukken door programmamaker Joëlle Koorneef vormt Het klimaat zijn wij van Jonathan Safran Foer. Hij stelt zich voor dat hij dagdroomt en teruggaat in de tijd om zijn grootmoeder te waarschuwen voor de Holocaust. Tegelijkertijd fantaseert hij dat zijn eigen nakomelingen hem opzoeken om hem wakker te schudden voor de klimaatcrisis.

  "Diezelfde natuur, die hij kapot probeerde te maken, heeft hem nu omarmd en zal hem volledig verteren." - Babah Tarawally

  Reis mee door de tijd, tussen generaties, kunstdisciplines en verwante kunstenaars/makers met: schrijvers Annemarie Estor, Babeth Fonchie, Jens Meijen, Eva Meijer en Babah Tarawally en kunstenaars Mignon Nusteling, Jessica Bacuna, Rachel Sender, Fleur Kotten en Kenneth Aidoo. De uitgave Erfstukken is verkrijgbaar voor €7,50 via de Haagse vestiging en de webshop van De Vries Van Stockum.

  Lees en kijk hier de bijdragen van Erfstukken:


  Programma-idee: Joëlle Koorneef (Writers Unlimited)
  Ontwerp: Herman van Bostelen
  Boekverkoop: De Vries Van Stockum Boeken
  Videoregistratie: Wilbert Eerland