Inschrijven op de nieuwsbrief

Max Lerou

Max Lerou - foto Karin Rövekamp
Max Lerou - foto Karin Rövekamp

Dichter Max Lerou (Den Haag, 1953) was ondermeer society kapper, journalist en omroepbestuurder (VPRO). Hij trok als jongeman met een circus door Europa. Op latere leeftijd vestigde hij zich in Azië, waar hij Engelstalige gedichten en verhalen schreef. Na zijn terugkeer in Nederland maakte hij al snel naam in de wereld van de podiumpoëzie. Lerou was finalist van het NK Poetryslam en won tal van prijzen, waaronder de ABN-AMRO Almere Poëzieprijs. Zijn optreden bij de officiële opening van Parkpop 2017 was een first-ever in de geschiedenis van dit festival.

(2017)

Archief beschikbaar voor: Max Lerou

 • Winternachten 2018 – Saturday Night Unlimited

  Den Haag - fragmenten van een verborgen stad

  Speciaal voor Winternachten festival schreven drie Haagse auteurs - Max Lerou, Mira Feticu en Hizir Cengiz - een nieuw verhaal of gedicht. Ze lieten zich inspireren door wat in Den Haag verborgen blijft. Deze avond kwamen ze hun nieuwe werken voordragen. Het werd een feest!

  Maar wat is er nu eigenlijk verborgen? "Den Haag is een gesegregeerde stad", vindt Winternachten festivalcurator Shervin Nekuee. Hij woont dertig jaar in Nederland waarvan de laatste tien in Den Haag. "Arm en rijk, jong en oud, allochtoon en autochtoon leven er langs elkaar. Daarom is het hoog tijd om met nieuwe verhalen de stad aan elkaar te tonen."

  Max Lerou is een geweldige performer van zijn eigen gedichten: als podiumdichter pur sang laat hij zich graag inspireren door muziek en door Den Haag. In 2017 trad hij onder meer op tijdens de opening van Parkpop en tijdens het Embassy Festival op het Lange Voorhout.

  Mira Feticu schrijft poëzie en proza. Haar werk is gepubliceerd in Tirade en De Groene Amsterdammer; wekelijks schrijft ze een column in Den Haag Centraal. Ze is ook programmamaker van B-Unlimited.

  Hizir Cengiz won in 2017 op 18-jarige leeftijd de eerste Jan Paul Bresserprijs voor zijn essay De wereld is een bak vol modder in De Groene Amsterdammer. Hij vertelt daarin hoe hij naar Nederland verhuist en in de Schilderwijk belandt. Inmiddels schrijft hij regelmatig columns voor De Groene Amsterdammer. Ook werkt hij aan een roman.