Inschrijven op de nieuwsbrief

Marlon Titre

Randal Corsen en Marlon Titre
Randal Corsen en Marlon Titre

(Aruba) geldt als een van de meest veelzijdige gitaristen en componisten van zijn generatie. Hij studeerde gitaar en compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Op zijn achttiende werd hij Junior Composer in Residence van het Residentie Orkest. Een paar jaar later won hij de eerste prijs op het prestigieuze Michele Pittaluga internationaal gitaarconcours in Italië. Hierna werd hij uitgenodigd voor talloze optredens voor radio en tv en op belangrijke gitaarfestivals in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in onder andere het Concertgebouw Amsterdam, het Musical Olympus Fesitval in Sint Petersburg, Indiana University, Beijing University Hall, Festival Forum Gitarre Wien en het Grachtenfestival Amsterdam. Daarnaast componeerde hij voor onder anderen het Maarten Altena Ensemble, het Nationaal Jeugd Harmonieorkest, de Ereprijs, ensemble M.use, Ensemble Royaal, Duo Endo-Goergen, Symfonieorkest Musica en Blaasorkest Deltalinqs. In 2006 nam Titre zijn debuut-cd op in Milaan, met werken van onder andere Nuccio D'Angelo, Arthur Kampela en Antonio Lauro.

Archief beschikbaar voor: Marlon Titre

  • Winternachten 2011

    VPRO OVT Live

    Met: Asis Aynan, Ernest van der Kwast, Marlon Titre, Mathijs Deen, Nazmiye Oral, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Wim Tigges

    Zoals ieder jaar zendt ook nu het VPRO geschiedenisprogramma OVT weer uit vanuit cafe Dudok, als onderdeel van Writers Unlimited - Winternachten festival Den Haag. Het thema van het festival is Great Expectations, naar de roman van Charles Dickens. Dickens schreef Great Expectations precies 150 jaar geleden. Reden om te spreken over Dickens, zijn boek en zijn tijd, met de Anglist letterkundige Wim Tigges. Volkskrant-columniste en actrice Nazmiye Oral, journalist en schrijver Asis Aynan en de schrijver van ondermeer de bestseller 'Mama Tandoori' Ernest van der Kwast, praten over familiegeschiedenis en hoe die geschiedenis zijn weerslag heeft in hun werk. Van alle drie is in ieder geval één van de ouders afkomstig van buiten Europa. Hoe bepalend is dat voor hun schrijverschap geweest en kan je ooit loskomen van die andere culturele achtergrond? Met de column van de schrijfster Nelleke Noordervliet en muziek van gitarist Marlon Titre. In het tweede uur o.a. Paulus Bijl over zijn promotieonderzoek naar foto's van koloniaal geweld in Nederlands-Indië. Er blijkt, anders dan in het geval van de Tweede Wereldoorlog, nog grote onenigheid bestaat over de betekenis van dit geweld, en over de morele beoordeling ervan. Met live muziek: Marlon Titre. Presentatie: Paul van der Gaag en Mathijs Deen. Nederlandstalig.