Inschrijven op de nieuwsbrief

Maarten Steenmeijer

Maarten Steenmeijer
Maarten Steenmeijer

Archief beschikbaar voor: Maarten Steenmeijer

 • Who's the Bad Guy? - Javier Cercas en Herman Koch

  Who's the Bad Guy? - Javier Cercas en Herman Koch

  Met: Herman Koch, Javier Cercas, Maarten Steenmeijer

  Herman Koch en de Spaanse schrijver Javier Cercas zijn internationale bestsellerauteurs met een fascinatie voor jongeren die zich op het criminele pad begeven. De gezagsdragers om de jongeren heen – ouders, leraren, politie-agenten – tonen zich onbetrouwbaar. Net zo onbetrouwbaar als de schrijvers die in hun nieuwste romans als personage worden opgevoerd. Welke morele vragen onderzochten Koch en Cercas bij het schrijven van hun romans? Wie zien zij zelf eigenlijk als de ergste 'bad guy'? Maarten Steenmeijer gaat met ze in gesprek.

  Herman Koch is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en romanschrijver. Hij beleefde zijn grote doorbraak met Het diner, dat werd bekroond met de NS Publieksprijs, werd verfilmd en werd verkocht aan maar liefst 37 landen. Daarna verscheen bij zijn uitgever Ambo|Anthos het succesvolle Zomerhuis met zwembad. Dit jaar publiceerde hij zijn nieuwste roman Geachte Heer M, over een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar.

  Javier Cercas schrijft korte verhalen en romans. Zijn Soldaten van Salamis werd wereldwijd een groot succes en het werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Bij Uitgeverij De Geus verschenen ook Motief en Sneller dan het licht. In november 2014 komt zijn nieuwe roman Outlaws in Nederlandse vertaling uit bij uitgeverij De Geus: een verhaal over een jeugdbende, een politieagent, en een schrijver die het criminele verleden reconstrueert.

  Maarten Steenmeijer is schrijver en hoogleraar Spaanse letterkunde en cultuur.

  Voertaal Engels. Boekverkoop en signeren bij Paagman bookshop in de zaal.

  Deze avond wordt georganiseerd door Writers Unlimited in samenwerking met Bibliotheek Den Haag, Uitgeverij De Geus en Ambo|Anthos Uitgevers.

  Kaarten te koop aan de zaal. Reserveren aanbevolen via de link bovenaan deze pagina.