Inschrijven op de nieuwsbrief

Luciano Milliard

Celcio Luciano Milliard
Celcio Luciano Milliard

(1971) is geboren in San Nicolas, Aruba. Na de middelbare school in Groiningen, Nederland, vertrok hij naar Port-au-Prince, waar hij Engelse les gaf aan de Université Adventiste d' Haïti. Na terugkeer naar Europa studeerde hij rechten in Maastricht en in Londen. De volgende etappeplaats in de reis was Groningen, waar hij onderzoek deed en les gaf in rechten. Sinds 2002 geeft hij les aan de Universiteit van Aruba. Tijdens zijn verblijf in Londen schreef hij Meritocracy, waarin hij één aspect van het fenomeen 'LEVEN' ontvouwde. In de afgelopen jaren onderzocht hij meer aspecten, zoals het najagen van geluk, en afgunst en liefde. In 2009 publiceerden Caresse Isings & Luciano Milliard hun eerste gezamenlijke dichtbundel, een georchestreerde poging om de harten van alle levende zielen te bereiken.

Archief beschikbaar voor: Luciano Milliard

 • Antillen/Suriname 2010

  Crusa Lama - Aruba

  Met: Anthony Gario & Le Groove, Bas Heijne, Belinda de Veer, Bernice Chauly, Caresse Isings, Iman Humaydan, Luciano Milliard, Victor Mathilda, Yasmine Allas

  Crusa Lama - Papiamento voor Crossing the Seas - brengt een programma met buitenlandse en Arubaanse auteurs en musici. Belinda de Veer, Luciano Milliard en Caresse Isings - allen afkomstig van Aruba - treden samen op met de auteurs die namens Winternachten naar Aruba komen: Bernice Chauly (Maleisië), Bas Heijne en Yasmine Allas (Nederland) en Iman Humaydan (Libanon). Het programma bestaat uit voordrachten van de auteurs, een gesprek met de schrijvers over het thema 'A Sense of Belonging', en muzikale optredens van Le Groove, met zanger Anthony Gario. Het programma is samengesteld door de Bibliotéca Nacional van Aruba.

  Behalve in dit openbare programma, treden de schrijvers op maandag 19 april ook een bezoek aan de studenten van het Colegio EPI. Ze lezen voor uit hun werk, en gaan in discussie met de studenten, onder leiding van Victor Mathilda en Pancho Geerman.


  Aanvang programma 19.00 uur. Toegang AFL 5,-. Adres: Hardin Arubiana/Caribiana, Bachstraat # 5, Oranjestad. Informatie bij 00 297 582 1580 of 582 6924. Meer informatio op www.bibliotecanacional.aw