Inschrijven op de nieuwsbrief

Lounar

Lounar - foto Jan Westerhof
Lounar - foto Jan Westerhof

is spoken word-artiest, muzikant, singer-songwriter en dichter, en groeide op tussen de vleugel van haar moeder en de contrabas van haar vader. Ze uit zich het liefst op muzikale wijze en gaat aldus jammend en freestylend door het leven. Kenmerkend is haar ritmische, jazzy gitaarspel in combinatie met beatbox en een soulvolle stem. Met haar loop station maakt ze sferische composities die je meenemen naar een ongekende wereld en haar improvisatievermogen is verrassend. Inspiratiebronnen zijn Bobby Mcferrin en Erykah Badu. Ze trad onder meer op bij het Bevrijdingsfestival, Woorden Worden Zinnen en Noorderzon. Ook stond ze solo in Simplon en Grand Theatre in Groningen, Paard in Den Haag, en de Tolhuistuin en De Parade in Amsterdam.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Lounar

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Denkend aan Holland FFWD

  "Denkend aan Holland / zie ik breede rivieren / traag door oneindig laagland gaan" is misschien wel de bekendste Nederlandse openingsstrofe. In Herinnering aan Holland beschrijft Hendrik Marsman in 1936 het landschap en de strijd tegen het water. Zeven jonge auteurs gingen fast forward, lieten zich door het gedicht inspireren voor hun toekomstbeeld van Nederland. Dichters Asha Karami en Derek Otte, singer-songwriters Lounar en Raj Mohan, performer en beeldend kunstenaar Roberta Petzoldt en schrijvers Simone van Saarloos en Vamba Sherif brachten hun nieuwe versies. Programmamaker en presentator Francis Broekhuijsen opende het programma met de voordracht van Marsmans klassieker.

 • Winternachten 2019 – Saturday Night Unlimited

  Spot On Young Poets

  De literaire toekomst trad voor u op! Francis Broekhuijsen presenteerde leerlingen van De Vrije School, ISW Hoogeland en Edith Stein College met hun eigen poëzie: het resultaat van de Spot on Young Poets-workshops en dichtlessen, op school gegeven door leden van het Haags Dichtersgilde. Dichter Derek Otte, singer-songwriter Lounar en rapper, spoken-word artiest en schrijver HemelBesem uit Zuid-Afrika traden met hen op. Sumai Yahya, deelnemer van vorig jaar en winnaar van de Jonge Campert-prijs 2018, droeg voor. DJ Socrates zorgde voor de sounds en beats.
  Tijdens Spot on Young Poets op vrijdag en zaterdag werden per avond één of twee finalisten van de Jonge Campert-prijs 2019 gekozen. De finalisten droegen zondag tijdens het Schrijversfeest nog eens zijn of haar gedicht voor. Eén van hen werd door het publiek gekozen worden om direct daarna deze onderscheiding voor de beste Haagse dichter-scholier in ontvangst te nemen.