Inschrijven op de nieuwsbrief

Lotte van Dijck

Lotte van Dijck - foto Lotte van Dijck
Lotte van Dijck - foto Lotte van Dijck

(1979) is een muzikale duizendpoot die al vanaf haar elfde haar eigen liedjes zingt en speelt. Daarbij begeleidt ze zichzelf op verschillende instrumenten zoals piano, banjo, ukelele en gitaar. Een van haar laatste grote projecten is Muzikaal Verhaal, een serie familievoorstellingen in de Rotterdamse Doelen. Ze schreef er de muziek voor die werd gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest, maar ook de verhalen, die werden voorgelezen door onder andere Anneke Blok en Wilfried de Jong. In september 2010 verscheen bovendien haar eerste soloalbum Lege plaatsen in de stad met schijnbaar onschuldige liedjes over het dagelijks leven. Samen met Ellen Kromhout maakte ze de PrivéCarré, een minivoorstelling in een zelfgebouwd theater op wielen. Hiermee was ze zomer 2010 te zien op Oerol en het Amsterdamse Fringefestival. Als helft van het duo Kirke won ze in 1997 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Lotte van Dijck componeerde ook filmmuziek o.a. voor Sextet van Eddy Terstal en Jongens zijn we van Tomas Kaan.

(nov 2010)

Archief beschikbaar voor: Lotte van Dijck

  • Winternachten 2011 – Winternacht 1

    Wintercafé 3: VPRO De Avonden live

    In het tweede uur van de Avonden laat dichteres en performer Hagar Peeters horen hoe zij het Utopisch Denken vervat in haar nieuwe bundel Wasdom. Schrijver en cabaretier Martijn Knol schrijft een gebruiksaanwijzing voor hoe we in de 21e eeuw wel degelijk een nieuw Utopia met elkaar kunnen bouwen. Dat is een hartstochtelijk en concreet pleidooi voor een nieuwe wereldgemeenschap. Motivational speaker en spoken word artist Omékongo Dibinga overtuigt het publiek in een korte performance hoezeer het persoonlijk geluk binnen handbereik ligt. Tim Parks en David Mitchell gaan met elkaar in gesprek over de noodzaak van de verbeelding van een betere wereld in hun eigen werk. Presentatie: Jeroen van Kan en Catherine van Campen. Dit programma wordt live uitgezonden op VPRO Radio. Nederlands- en Engelstalig.

  • Winternachten 2011 – Winternacht 1

    Wintercafé 2: VPRO De Avonden live

    Kan literatuur ons helpen bij het verbeelden van nieuwe mogelijkheden om een beter en gelukkiger 'Mensch' te worden? In VPRO's De Avonden geven dichters, muzikanten en schrijvers het publiek inzage in hun eigen Utopia. Met voordrachten van Rodaan al Galidi en Thomas Möhlmann. De schrijfster Iman Humaydan vertelt hoe je tegen de achtergrond van geweld, het geloof in een betere wereld vast kan houden door je in kleine verhalen over mensen te verdiepen. Abeer Soliman verbeeldt in haar vertelperformance de verhalen van die kleine mensen. Singer songwriter Lotte van Dijck neemt, samen met Peter Akkerman, het publiek dwars door de optredens mee naar haar muzikale Utopia. Presentatie Jeroen van Kan en Catherine van Campen. Dit programma wordt live uitgezonden door VPRO Radio 6. Nederlands- en Engelstalig.