Inschrijven op de nieuwsbrief

Liesbeth Zegveld

Liesbeth Zegveld
Liesbeth Zegveld

(Ridderkerk, 1970) is advocaat gespecialiseerd in mensenrechtenschendingen en compensatie voor oorlogsslachtoffers. Het proefschrift Accountability of Armed Opposition Groups in International Law waarmee ze in 2000 promoveerde aan de Erasmus Universiteit werd bekroond met de Max van der Stoel-Mensenrechtenprijs. Ze is sinds 2005 partner bij Prakken d'Oliveira Human Rights Laywers. Zegveld was daarnaast van 2006 tot 2013 parttime hoogleraar humanitair oorlogsrecht aan de Universiteit van Leiden en is sinds 2013 parttime hoogleraar War Reparations (oorlogsherstel) aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is onder meer bekend door het bijstaan van nabestaanden van oorlogsslachtoffers in voormalig Nederlands-Indië.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Liesbeth Zegveld

 • Winternachten 2020

  VPRO OVT Live

  Met: Anneloes Timmerije, Clarice Gargard, Dido Michielsen, Ellen Deckwitz, Jos Palm, Liesbeth Zegveld, Nelleke Noordervliet, Paul van der Gaag, Reggie Baay, Robin Block, Stefan Hertmans

  Elke zondagochtend staat actualiteit van de geschiedenis centraal in een van de best beluisterde Nederlandse radioprogramma's. Zondagochtend 19 januari 2020 wordt OVT live uitgezonden vanaf het Winternachten festival.

  In de foyer van Theater aan het Spui luistert en kijkt u naar gesprekken, interviews en verhalen met onder meer festivalauteurs Stefan Hertmans - winnaar van de Constantijn Huijgens-prijs voor zijn gehele oeuvre -, Ellen Deckwitz, Clarice Gargard, Reggie Baay en Robin Block.

  Andere gespreksgasten zijn onder meer advocaat en hoogleraar Liesbeth Zegveld, onder meer bekend van processen aangespannen door nabestaanden van oorlogsslachtoffers in voormalig Nederlands-Indië, en schrijvers Dido Michielsen en Anneloes Timmerije die beiden recentelijk romans publiceerden die zich afspelen in voormalig Nederlands-Indië.

  Daarnaast omvat de uitzending vaste onderdelen als de column met een originele visie op heden of verleden, ditmaal van schrijver Nelleke Noordervliet, en de bespreking van historische publicaties. Presentatie: Paul van der Gaag en Jos Palm.