Inschrijven op de nieuwsbrief

Laetitia van den Assum

Laetitia van den Assum tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg
Laetitia van den Assum tijdens Winternachten 2003 - foto Serge Ligtenberg

studeerde internationaal recht en internationale betrekkingen in Amsterdam en New York. Vanaf 1977 is zij werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken waar haar werk zich aanvankelijk sterk richtte op de Verenigde Naties. Gedurende een periode van vijf jaar werkte zij bij het VN-kinderfonds UNICEF, als hoofd van het kantoor in Tanzania. Voordat zij in 2000 werd benoemd tot Nederlandse ambassadeur in Zuid-Afrika was ze ambassadeur in Thailand, Cambodja, Birma en Laos. Zij heeft verschillende publicaties op haar naam staan, o.a. op het terrein van de rechten voor de mens.
WIN 2003.

Archief beschikbaar voor: Laetitia van den Assum

  • Winternachten 2003

    Nieuwe Beeldenstormen - debat

    Met: Ellen Ombre, Fouad Laroui, H.J.A. Hofland, Laetitia van den Assum, Louk de la Rive Box, Mai Ghoussoub, Paul Schnabel

    Culturele identiteit in internationaal perspectief. Een forumdiscussie i.s.m. het Prins Claus Fonds. Bij wijze van introductie verleidde Ellen Ombre zaal en panel tot het aanheffen van 'Waar de blanke top der duinen', het lied dat ze als kind in Suriname leerde zingen. Henk Hofland beloofde dat wij op weg waren naar vernieuwing van de Nederlandse culturele identiteit. Algemeen was de klacht te horen dat de Nederlanders vaag, onzorgvuldig en zonder gepaste trots met hun culturele erfenis om gaan. Cultuur hoort een exportartikel te zijn, dat wel wat meer overheidssteun mag krijgen. Ambassadeur Van den Assum pleitte voor het opnemen van Zuid-Afrika als geassocieerd lid van de Taalunie. Kijk voor reacties op dit programma onder 'forum'.