Inschrijven op de nieuwsbrief

Kees Beekmans

Kees Beekmans - foto Serge Ligtenberg
Kees Beekmans - foto Serge Ligtenberg

werd bekend met zijn boek over zijn ervaringen in het onderwijs Eén hand kan niet klappen (E. du Perronprijs 2004) en De jeugd van tegenwoordig (Zilveren Zebra 2006). Hij woonde vijf jaar in Marokko en was er ondermeer correspondent voor De Groene Amsterdammer. Naast zijn columns en boeken in Nederland publiceerde hij tijdens zijn verblijf in Marokko Marokko voor beginners, Sirocco en Tussen hoofddoek en string.

Archief beschikbaar voor: Kees Beekmans

  • Nederlanders in Marokko

    Nederlanders in Marokko

    Met: Asis Aynan, Greta Riemersma, Kees Beekmans

    'Tijdelijke immigranten' Greta Riemersma en Kees Beekmans beschouwen de Marokkaanse samenleving. Ze worden geinterviewd door Asis Aynan, een Marokkaanse auteur die al jaren in Nederland woont.

    Nederland kent verheugend veel Marokkaans-Nederlandse auteurs die publiceren over Nederland of over hun leven in Nederland. Vaak schrijven zij over zaken die participatie en integratie betreffen, of wordt beschouwend gekeken naar de Nederlandse samenleving. Vanavond wordt er een spiegelbeeld gegeven: Greta Riemersma en Kees Beekmans woonden langere tijd in Marokko en waren daar meer dan observanten.