Inschrijven op de nieuwsbrief

Katinka van Heeren

Katinka van Heeren
Katinka van Heeren

is lid van het Indonesisch Bemiddelings Project dat, als deel van het grotere KNAW Project van Indonesie in ontwikkeling, onderzoek doet naar media in het post Suharto tijdperk. Ze schreef haar MA scriptie aan de Universiteit van Leiden, waarin ze twee Indonesische films met elkaar vergelijkt waarin strategieen van culturele hertaditionalisering en detraditionalisering in het kader van moderne Indonesische socio-politieke ontwikkelingen en identiteitspolitiek aan de orde worden gesteld. Verbonden aan het NWS en Universiteit Leiden werkt Van Heeren nu aan haar promotieonderzoek naar contemporaine Indonesische film.

Archief beschikbaar voor: Katinka van Heeren

 • Winternachten 2007

  Art Deko(lonisatie)

  Met: Katinka van Heeren, Wim Manuhutu

  Van Batavia tot Jakarta in de kunst en de geschiedenis. Het NIOD en Winternachten presenteerden een programma met poëzie, proza, muziek en film over een belangrijke periode in de gezamenlijke geschiedenis van Indonesië en Nederland: de dekolonisatie. Kunstenaars uit beide landen verwoordden hun individuele beleving van de dekolonisatie in proza, poëzie en beelden. Oud en jong keken samen terug.

 • Winternachten 2007 – Art Deko(lonisatie)

  Film: Tussen verleden en heden / Diantara masa lalu dan masa sekarang

  De oude man Sastro Atmojo is nog even strijdbaar als toen hij kind was. Een herinnering aan de onafhankelijkheidstrijders, tussen verleden en heden, ontgoocheling en hoop. Een bekroonde korte film van Eddie Cahyono (Indonesië, 2001). De film werd ingeleid door Katinka van Heeren.