Ga naar de inhoud
NL EN menu

Katie Roiphe

Katie Roiphe - foto Anna Schor
Katie Roiphe - foto Anna Schor

Archief beschikbaar voor: Katie Roiphe

 • Writers Series

  Katie Roiphe meets Manon Uphoff

  Met: Katie Roiphe, Manon Uphoff

  Op woensdagavond 16 oktober ging de Nederlandse schrijfster Manon Uphoff in de Centrale Bibliotheek in Den Haag in gesprek met Katie Roiphe, schrijfster van 'In Praise of Messy Lives'.

  Gezond en geregeld leven, succes hebben in je werk, gelukkig zijn in de liefde en toegewijd aan je gezin: de moderne mens moet aan veel eisen voldoen. Het kan ook anders, betoogt de onconventionele Katie Roiphe in haar zojuist in het Nederlands vertaalde In Praise Of Messy Lives. Met dit levendige, provocerende en geestige boek heeft zij in Amerika grote roem vergaard. De Groene Amsterdammer: 'Wat steeds terugkeert is een afkeer van de onderdrukkend eigentijdse obsessie met gezondheid, orde en controle. Roiphe is het te doen om rommelige levens, met ongeoorloofde vrijpartijen en "ongezonde" voorkeuren.' 

  Katie Roiphe (1968) schrijft voor gerenommeerde kranten en tijdschriften als The New Yorker en de Vogue. Ze schreef spraakmakende boeken als The Morning After: Sex, Fear and Feminism (1994) en Still She Haunst Me (2001). Haar In Praise of Messy Lives (2013) werd uitgeroepen tot het beste boek van het jaar door de Washington Post en de New York Times.

  Manon Uphoff (1962) groeide op in een gezin met dertien kinderen op een krappe bovenwoning. Haar jeugd vormde de  bron van inspiratie voor haar verhalen en romans: Begeerte (1995), Gemis(1997), Koudvuur (2005), De ochtend valt (2012) en De zoetheid van geweld (2013). In 2010 verscheen van haar hand Hoe te leven, over de bedoelingen van schrijvers en literatuur.

  Deze avond van Writers Unlimited The Series werd georganiseerd in samenwerking met uitgeverij De Bezige Bij en Bibliotheek Den Haag. 

  De voertaal was Engels. Na afloop signeerden de beide schrijfsters bij de boekenhoek van Paagman.

  Bibliotheek Den Haag, Studio B (1e etage), Spui 68, Den Haag.