Inschrijven op de nieuwsbrief

K.R. Sing

K.R. Sing
K.R. Sing

K.R. Sing is het pseudoniem van Stanley Raghoebarsing (Paramaribo, 1956), een bekend Surinaams politicus van de Vooruitstrevende Hervormingspartij. Hij studeerde economie in Tilburg en was van 2000 tot 2010 minister in Suriname in twee kabinetten-Venetiaan. Voor zijn boek Uit de klei van Saramacca heeft hij kunnen putten uit uniek bronnenmateriaal: zeshonderd (liefdes-)brieven, genealogisch onderzoek, orale bronnen en literatuur.

(2019)

Archief beschikbaar voor: K.R. Sing

  • K.R. Sing en Karin Amatmoekrim

    K.R. Sing en Karin Amatmoekrim

    Met: K.R. Sing, Karin Amatmoekrim, Noraly Beyer

    K.R. Sings 'Uit de klei van Saramacca' vertelt een Surinaams-Hindostaanse familiegeschiedenis en is het uitgangpunt voor een gesprek met de schrijvers K.R. Sing en Karin Amatmoekrim (o.a. Knipperleven, Tenzij de vader). Beide auteurs beschrijven in hun oeuvre de geschiedenis van Suriname uit Surinaams perspectief.Noraly Beyer kijkt met Sing en Amatmoekrim naar de geschiedenis van Suriname, in het bijzonder het gewest Saramacca, waar hun beider wortels liggen en onderzoekt hoe het verleden doorklinkt in het heden, en hoe je gevormd wordt door je roots en de geschiedenis.

    Met deze schrijversontmoeting kijkt Writers Unlimited vooruit naar het komende Winternachten festival: van 15-19 januari is de 25e editie gewijd aan onder meer dekolonisatie van het Westerse denken. Vooral tijdens de gevarieerde festivalavond Saturday Night Unlimited (18 januari in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag) staan de banden centraal van Nederland met Suriname, Indonesië, de Antillen en Zuid-Afrika. Vanaf 1 december is het volledige festivalprogramma op deze website te vinden.