Inschrijven op de nieuwsbrief

Junadry Leocaria

Junadry Leocaria - foto Frank Bol
Junadry Leocaria - foto Frank Bol

(1985, Willemstad) is een opvallende verschijning in urban danstheater. De choreograaf, coach en docent is werkzaam als urban danseres, maakte deel uit van onder meer ISH Dance Collective en Don't Hit Mama, ging in haar soloperformance Ta(m)bu terug naar haar Curaçaose roots en is gespecialiseerd in 'waacking' – een stijl die speelt met persoonlijkheden, emoties en zelfexpressie. Leocaria is een getalenteerd sleutelfiguur in het Nederlandse urban danstheater en weet met haar expressieve en krachtige manier van bewegen als geen ander je aandacht te grijpen. Tijdens A Free Mind, Caribbean Style! zal Tipiko Den Haag een diversiteit aan traditionele ritmes laten horen, met dansinterpretaties door een folklore danspaar en een heel eigen interpretatie door Junadry Leocaria.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Junadry Leocaria

 • Winternachten 2020

  A Free Mind, Caribbean Style!

  Met: Guiselle Martha, Junadry Leocaria, Tipiko Den Haag, Vany Hooi, Walter Palm

  In Bibliotheek Ypenburg nemen we u mee op een reis door muziek, dans en poëzie uit het Caribisch gebied. Een wervelend programma, met ook stof tot overpeinzing.
  De Curaçaose dichters en denkers Walter Palm en Guiselle Martha treden op. Muziekgroep Tipiko Den Haag laat je zelf ervaren dat Caribische muziek bijzonder aanstekelijk is. En dansers zoals Junadry Leocaria nodigen je uit op de dansvloer!

  Het thema van deze editie van het Winternachten festival is A Free Mind. Programmaker Julian Starink: "Wat betekent dat eigenlijk? Hoe vrij zijn we in ons denken? Wat kunnen we leren van het Caribisch gebied?"

  In gedichten en spoken word laten Walter Palm en Guiselle Martha je een Caribisch gebied ontdekken waarin culturen elkaar - gewild en ongewild - ontmoet hebben. Je swingt mee op de ongelooflijke diversiteit aan muzieksoorten van Aruba, Bonaire en Curaçao die muziekgroep Tipiko Den Haag je laat horen. En Junadry Leocaria laat zien dat muziek niet alleen bedoeld is om naar te luisteren: de dansvloer gaat zeker open!