Inschrijven op de nieuwsbrief

Joshua Samson

Joshua Samson - foto Gérard Beckers
Joshua Samson - foto Gérard Beckers

(1967) is een veelgevraagd percussionist die drumde bij o.a. Anouk, Lois Lane en Hans en Candy Dulfer. Inmiddels zijn er al meer dan dertig cd's en dvd's verschenen waarop het slagwerk van Samson te horen is. Hij volgde de studie percussie aan het Conservatorium in Den Haag en deed een postdoctoraal in New York. Zijn stijl kenmerkt zich door een combinatie van diverse etnische invloeden waaraan hij zijn eigen professionele achtergrond toevoegt. Naast de gangbare instrumenten bespeelt hij ook graag unieke percussie-instrumenten zoals de recent ontwikkelde Hang die bestaat uit twee op elkaar geplaatste klankschalen. Momenteel toert hij met de kindervoorstelling Kikker heeft de Blues door het land en drumt hij bij DASH! en Last Tango in Paris. Samen met studievriend Tony Overwater vormt hij het duo Sleutelbewaarders. Eens per maand voeren zij op een unieke plek in Nederland een concert uit met een speciale gast uit steeds weer een andere muzikale discipline.

(WIN2010)

Archief beschikbaar voor: Joshua Samson

 • Winternachten 2010 – Winternachten 2

  Wintercafé 3: New Etiquettes, please!

  Het is er weer: etiquette! Alsof het nooit is weggeweest. De winkels bieden ruime keuze in boeken die antwoord geven op vraag hoe je bestek moet neerleggen en oppakken, hoe je iemand het hof maakt en wanneer je wel en niet moet gaan zitten of opstaan. Etiquette-columniste Beatrijs Ritsema, legt uit hoe u op de juiste manier een echt Nederlands zesgangen diner doorkomt. Deze spoedcursus Nederlandse etiquette wordt met een smaakmakende Marokkaanse versie aangevuld. Esma Abouzahra laat u in woord en daad proeven van de regels die gelden aan de Marokkaanse dis. Aan u om uit deze potpourri van voorschriften ingrediënten te selecteren en uw eigen bouquet samen te stellen. Smakelijk! Presentatie Sanna Andréa-Dia.
  Aan het eind van dit uur hoort en ziet u een optreden van saxofonist en componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op teksten van de Libanese schrijfster Iman Humaydan. NL.

 • Winternachten 2010 – Winternachten 2

  Wintercafé 2: Hou vast! Oulipo.

  Hou Vast! Oulipo en de literaire beperking: wie het spel speelt, maakt de regels. Het Franse OuLiPo gezelschap (Ouvroir Littéraire Potentielle, opgericht in 1960) vond dat je met een zelf opgelegde literaire beperking potentieel interessante teksten kon schrijven. Een tekst waarin alleen de e als klinker voorkomt, of een gedicht waarin alle letters van het alfabet terugkomen. Dit programma, een coproductie met het festival Wintertuin (Nijmegen), is een eerbetoon aan de schrijvers, wiskundigen en filosofen van het OuLiPo gezelschap. Schrijvers Saskia de Coster, Karin Amamoetkrin, Anton Valens en Joke van Leeuwen kregen van schrijver/wiskundige Hugo Brandt Corstius in Nijmegen een beperking opgelegd. Nu komen ze weer bij elkaar om de resultaten voor te dragen. Alle teksten zijn gepubliceerd – in beperkte oplage verkrijgbaar tijdens Winternachten!
  Daarna het tweede optreden van saxofonist/componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op teksten van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ronelda Kamfer. NL

 • Winternachten 2010 – Winternachten 2

  Wintercafé 1: Who's Afraid of Youth

  Het Wintercafé begint met een optreden van saxofonist en componist Maarten Ornstein en Joshua Samson (percussie). Ornstein heeft muziek gecomponeerd op gedichten die hij wel gelezen, maar nog niet gehoord heeft. In dit eerste van drie optredens op deze avond ontmoet Maarten Ornstein dichter Erik Lindner.
  Vervolgens beklimmen leerlingen van twee Haagse middelbare scholen het podium en dragen zelfgeschreven gedichten voor. De afgelopen maanden kregen ze in de klas dichter Erik Lindner op bezoek die met hen poezië las. Vanavond treden Erik Lindner en scholieren op van Lyceum Ypenburg en Dalton College Voorburg. Presentatie Sanna Andréa-Dia. NL