Inschrijven op de nieuwsbrief

Joko Pinurbo

Joko Pinurbo - Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg
Joko Pinurbo - Winternachten 2002 - foto Serge Ligtenberg

(Sukabumi, West Java, 1962). Na zijn studie in Sanata Dharma, Yogyakarta, in 1987, werd hij docent op deze universiteit en schreef hij voor het culturele magazine Basis. Sinds 1999 is hij redacteur bij uitgeverij Gramedia. Als vrijwilliger is hij werkzaam voor verscheidene onafhankelijke organisaties voor kunst en educatie (Yayasan Dinamika Edukasi Dasar, Senthong Seni Bangun Jiwa, Kedai Kebun). Zijn meest recente boek is Celana (1999). Zijn manuscript van Di Bawah Kibaran Sarung won een van de prijzen van de Jakarta Arts Council voor de beste poëzie van 1998-2000. In 1997 won hij met een van zijn essays een prijs van het literaire tijdschrift Horison.
Bron: Teater Utan Kayu 2001

Archief beschikbaar voor: Joko Pinurbo

 • Winternachten 2002 – Winternacht 1

  Poëzie uit Madura en Yogyakarta

  Zawawi Imron is een van de grote dichters/performers uit Indonesië. Mede door de geweldige voordracht van zijn epische gedichten hangt het publiek aan zijn lippen. Hij woont in Madura, een klein eiland ten oosten van Java. Joko Pinurbo (Yogyakarta) is een nieuwkomer in de Indonesische poëzie en in korte tijd tot uitgegroeid tot een toonaangevende dichter. Zijn liefdespoëzie heeft vaak een lichte toon, die wordt ondersteund door zijn speciale stijl van voordragen. Aan het einde van deze Indonesië avond droegen ook Ayu Utami en Dorothea Rosa Herliany voor uit hun werk.

 • Tournee NL 2002

  Winternachten Amsterdam

  Met: Ayu Utami, D Zawawi Imron, Dorothea Rosa Herliany, Henk Maier, Joko Pinurbo

  Een avond in het KIT Tropentheater met de vier Indonesische gasten van Winternachten. Hoogleraar Henk Maier sprak met schrijvers en dichters van verschillende generaties over hun werk, over recente ontwikkelingen in de Indonesische literatuur, de invloed hierop van de nieuwe vrijheden in hun land, en het thema 'Lust en Liefde'. Voertaal Indonesisch/Nederlands.

 • Tournee NL 2002

  Winternachten Tilburg

  Met: Ed van Eeden, Frank Martinus Arion, Joko Pinurbo, Roland Colastica, Ronald Giphart

  "Veel van de problemen in de Antilliaanse samenleving zouden zijn opgelost als de mannen meer van de vrouwelijke sexualiteit zouden begrijpen." Dat is een stelling van schrijver Frank Martinus Arion, vooral bekend geworden via zijn roman 'Dubbelspel'. Een avond in Boekhandel Gianotten over lust en liefde in de letteren in Indonesië, Nederland en de Antillen.