Inschrijven op de nieuwsbrief

John Wladimir Elskamp

(Paramaribo 1962) volgde het Vrije Atheneum en het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), maar werd na veel omzwervingen beroepsmilitair. Hij schrijft al sinds zijn middelbare schooltijd en debuteerde met het verhaal Holland heeft ook takroesani dat in 1997 werd opgenomen in de bundel Het merkteken en andere verhalen, en in Mama Sranan : twee eeuwen Surinaamse verhaalkunst (1999) van Michiel van Kempen. In 2005 verscheen het als titelverhaal van een te Paramaribo uitgegeven bundel eigen verhalen. Het jaar daarna verscheen de bundel Holland maakt mensen gek (Holland menai ke pagl kare) en andere verhalen. In december 2007 verscheen de bundel Roodborstje en andere verhalen.

(WIn 2010)

Archief beschikbaar voor: John Wladimir Elskamp

 • Antillen/Suriname 2010

  Tori fu dya nanga abrawatra - Verhalen van hier en overzee

  Met: Alida Neslo, Annemarie Sanches, Bas Heijne, Bernice Chauly, Iman Humaydan, John Wladimir Elskamp, Paremeru, Reggie Baay, Tessa Leuwsha, Yasmine Allas

  Voor de vierde keer werkt Winternachten samen met een literaire organisatie in Suriname bij de organisatie van een literair festival. Dit jaar treden Surinaamse en buitenlandse schrijvers op in On Stage, het podium van de theaterschool van actrice Helen Kamperveen. Het programma bestaat uit muziek, voordrachten van auteurs uit Suriname, en van Bas Heijne, Iman Humaydan, Yasmine Allas en Bernice Chauly, de schrijvers die Winternachten meebrengt uit Libanon, Maleisië en Nederland. Een avond met proza, poëzie, gesprek en muziek. Het thema van de avond is 'A Sense of Belonging'.

  Behalve het optreden voor publiek bezoeken de schrijvers ook scholen. Zo reizen ze af naar Brownsweg (Brokopondo), om samen met dichter/zanger Dorus Vrede op te treden voor scholieren.

  Een besloten schrijversconferentie brengt de schrijvers uit Suriname en de andere landen in gesprek over hun vak, rond het thema 'Writing local - writing global'.

  Optreden in On Stage, woensdag 21 april, 20.00 uur, toegang gratis, Mgr. Wulfinghstraat #5, Paramaribo