Inschrijven op de nieuwsbrief

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann
Jörgen Raymann

(Amsterdam, 1966)) is cabaretier, stand-up comedian, zanger, acteur en presentator. Hij groeide op in Suriname, studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in aanraking kwam met cabaret. Raymann keerde na zijn studie terug naar Suriname waar hij diverse cabaret-dinners organiseerde in zijn eigen restaurant. In Nederland werd Raymann eind jaren '90 landelijk bekend als presentator van onder meer Comedy Factory en Raymann is Laat. Hij is mede-eigenaar van Men at Work TV Produkties, verantwoordelijk voor onder meer Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, de Dinoshow en Zo: Raymann. Hij toerde met de voorstelling Schudden aan die boom langs de theaters, is elke werkdag te horen bij BNR Nieuwsradio met zijn programma Ask me Anything en speelt vanaf februari 2020 de rol van Horace in de musical Hello Dolly.

(WN 2020)

Archief beschikbaar voor: Jörgen Raymann

 • Winternachten 2020 – Saturday Night Unlimited

  Boek van mijn leven: Jörgen Raymann

  Schrijvers vertellen over hun favoriete boek: het boek dat hen inspireert of raakt; het boek dat hun artistieke, morele of intellectuele kompas heeft gevormd. Kortom: het boek dat ze iedereen aanraden. Interview: Hassnae Bouazza.

 • Winternachten 2020 – Saturday Night Unlimited

  Nationale Quiz Nieuw Nederlands

  Naar aanleiding van het Smibanese Woordenboek 2.0 dat onlangs is verschenen houdt Winternachten festival de Nationale Quiz Nieuw Nederlands! Doe mee en toets je kennis van Nieuw Nederlands, met invloeden vanuit het Turks, Sranantongo, Papiaments, Engels en Berbers.

  Voor het geval we er niet helemaal uitkomen, hebben we een fantastisch panel van deskundigen uitgenodigd voor toelichting en uitleg, gevormd door Soortkill - samensteller van Smibanese Woordenboek en actief in Collectief SMIB; cabaretière, actrice en columniste Funda Müjde; schrijver, docent en bedenker van de Berberbibliotheek Asis Aynan, en cabaretier, zanger, acteur en presentator Jörgen Raymann. Onder leiding van voormalig nieuwslezer, actrice, schrijver maar nu ook quizmaster Noraly Beyer.

 • Cynthia McLeod,Tessa Leuwsha en Jörgen Raymann

  Cynthia McLeod,Tessa Leuwsha en Jörgen Raymann - Suriname: een nieuwe geschiedenis

  Met: Cynthia Mc Leod, Jörgen Raymann, Tessa Leuwsha

  Cabaretier, acteur en presentator Jörgen Raymann ging in gesprek met schrijfsters Cynthia McLeod en Tessa Leuwsha over de geschiedschrijving van Suriname die lange tijd een Nederlandse aangelegenheid was. Cynthia McLeod bracht daar als een van de eersten via haar romans verandering in. In onder meer Hoe duur was de Suiker en De Vrije Negerin Elisabeth beschreef ze de geschiedenis van haar land vanuit een Surinaams perspectief. Ook schrijfster Tessa Leuwsha draagt bij aan het opnieuw beschrijven van de geschiedenis, aan de hand van het levensverhaal van haar grootmoeder Fansi. Leuwsha werd geboren in Amsterdam uit een Surinaams-creoolse vader en een Nederlandse moeder en verhuisde naar Suriname. In de roman Fansi's Stilte beschrijft ze onder andere hoe de slavernij, die relatief kort voor de geboorte van Fansi was afgeschaft, doorspeelde in het leven van haar grootmoeder en zelfs in dat van haar kinderen.

  Cynthia McLeod, Tessa Leuwsha en Jörgen Raymann gingen donderdag 14 maart bij B-Unlimited in gesprek in het programma Suriname: een nieuwe geschiedenis.

  Programma samengesteld door Toef Jaeger (Writers Unlimited)
  Boekverkoop in de zaal door De Vries Van Stockum Boeken