Ga naar de inhoud
NL EN menu

Jhilani Wijsman

Jhilani Wijsman
Jhilani Wijsman

(1987) vertaalt oprechte emoties naar laidback songs met een Nederpopsound waarin Soul een grote rol speelt. De singer-songwriter weet hoe hij met zang en gitaar zijn publiek moet raken. Geïnspireerd door muzikanten als John Legend, Bill Withers en Beres Hammond is de Hagenees sinds 2015 op verschillende podia en festivals te zien als Parkpop en het Zeeheldenfestival en won hij de wedstrijd 'Het beste uit de buurt'. Met zijn single Mijn stad Den Haag is de muzikant niet alleen klaar om de rest van Den Haag te veroveren maar ook om in heel Nederland zijn geluid te laten horen.

(WN 2019)

Archief beschikbaar voor: Jhilani Wijsman

 • Winternachten 2019

  Dakota's Winternachten Verhalenfestival: Verhalen van Ver

  Met: Anima Jhagroe-Ruissen, Arshia Sattar, Ciler Ilhan, Duygu Alkan, Francis Broekhuijsen, Jhilani Wijsman, Mark Kalsbeek, Shagun, Turks koor Escamp, Wieteke van Dort

  Het Winternachten Verhalenfestival van Theater Dakota krijgt vanmiddag zijn feestelijke afsluiting. Verhalen van Ver is een groot en gevarieerd programma met verhalen, muziek en dans uit en over India, Turkije en Nederlands-Indië. Een programma in twee delen: voor de pauze kies je voor één van drie landen-programma's, elk in een andere zaal. Daar hoor je muziek en de verhalen van schrijvers en wijkbewoners van hun land van herkomst.

  In het India-programma ziet u de Indiase schrijver Arshia Sattar. Zij is een kenner van de Ramayana en een fantastische verteller. Danseres Anima Jhagroe-Ruissen, leerling van Sangeet Natak Academy Awardee Guru Geetanjali Lal, treedt op met een muziekensemble, samengesteld uit Viresh Kisoendajal (tabla), Lehra (sitar), Martijn Barendregt en Shivant Jhagroe (harmonium) en Ilyas Nadjafi (zang); het programma wordt gepresenteerd door Frandjescka Balootje.

  In het Turkije-programma, gepresenteerd door Nesrin Vurucu, geniet u van optredens van o.a. schrijfster Ciler Ilhan, die nu furore maakt met haar verhalenbundel Verbannen, en van zangeres en ud-speler Duygu Alkan.

  In het Indië-programma, gepresenteerd door Francis Broekhuijsen, hoort u de mooiste Indische verhalen Wieteke van Dort. Jhilani Wijsman voert enkele van zijn songs uit.

  Na de pauze is er een prachtige finale voor alle bezoekers. Daar presenteert Francis Broekhuijsen optredens van al deze – en nog meer - artiesten in de grote zaal van Theater Dakota. Tipje van de sluier: in het finaleprogramma is er muziek van Hindi popgroep Shagun, het koor Turkuaz uit Escamp en de Haagse singer-songwriter Jhilani Wijsman. Let op: als je kaarten reserveert maak je ook een keuze welke van drie programma's je voor de pauze wilt bezoeken. Je kaart is natuurlijk ook geldig voor het programma na de pauze.