Inschrijven op de nieuwsbrief

Jeremy Jordan Rosa

Jeremy Jordan Rosa
Jeremy Jordan Rosa

(Curaçao, 2006) zit in de vijfde klas van de havo op het Haagse Maris College Belgisch Park. Jack of all trades, master of some is een beschrijving die hij op zichzelf van toepassing vindt: hij heeft een grote passie voor de luchtvaart, vindt het leuk om creatief bezig te zijn (momenteel vooral met fotografie) en hij heeft, sinds hij Donald Niedekkers roman Waarachtige beschrijvingen uit de permafrost las, ook zijn passie voor lezen herontdekt.

(WN 2023)

Archief beschikbaar voor: Jeremy Jordan Rosa

 • Winternachten 2023

  Haagse literatuurprijzen: een feestelijk programma ter ere van de winnaars

  Met: Aad Meinderts, Amara van der Elst, Chelsy Valentina, Dominique De Groen, Donald Niedekker, Farah Karimi, Hasan Gök, Hashem Kabreet, Hassnae Bouazza, Jeremy Jordan Rosa, Jina Sumedi, Kaja Wolffers, LUWTEN, Marion Bloem, Marjan Slob, Obe Alkema, Orchestre Partout, Saskia Bruines, Sinan Can

  Het Winternachten festival 2023 opent met verhalen, poëzie, spoken word, muziek en de uitreiking van de Haagse literatuurprijzen, die jaarlijks worden toegekend en uitgereikt door het Literatuurmuseum. Auteurs Marion Bloem, Donald Niedekker, Dominique De Groen en Marjan Slob ontvangen respectievelijk de Constantijn Huygens-, F. Bordewijk-, Jan Campert- en J. Greshoff-prijs uit handen van Saskia Bruines, wethouder van Financiën, Cultuur en Economie van Den Haag.

  De prijswinnaars worden elk geëerd met een laudatio door een speciale gast! Je ziet optredens van onderzoeksjournalist en programmamaker Sinan Can, singer-songwriter LUWTEN, dichter Obe Alkema, Haagse scholier Jeremy Jordan Rosa, film- en tv-producent Kaja Wolffers (zoon van Marion Bloem).

  Het programma start met het eerste officiële optreden van Chelsy Valentina, de kersvers gekozen Jonge Stadsdichter van Den Haag en wordt muzikaal omlijst door optredens van percussionist en handpanspeler Hashem Kabreet en door Orchestre Partout.

  Farah Karimi, bestuursvoorzitter van Writers Unlimited, en Aad Meinderts, directeur van het Literatuurmuseum, spreken welkomstwoorden. Ook wordt het jubileumboek ter ere van het 75-jarige bestaan van de Haagse literaire prijzen aangeboden aan de wethouder.

  Programma in de foyer met Amara van der Elst, Hasan Gök en Jonge Stadsdichter
  Vanaf 14:30, voorafgaand aan de uitreiking in Zaal 1, presenteert spoken word-artiest Hasan Gök op het theaterfoyer-podium een kennismakingsinterview met Chelsy Valentina, de Jonge Stadsdichter. Spoken word-artiest Amara van der Elst treedt op, en Hasan Gök leest eigen gedichten, begeleid door toetseniste Jina Sumedi.

  Boekhandel De Vries van Stockum is in de foyer aanwezig met een stand waar o.a. de boeken van de auteurs die aan dit programma deelnemen, verkrijgbaar zijn - met gelegenheid tot signeren!

  Het programma rond de feestelijke uitreiking is samengesteld door Jet Steinz in opdracht van het Literatuurmuseum/Writers Unlimited. De presentatie is in handen van Hassnae Bouazza.